ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιχειρήσεις που θα μπουν σε προτεραιότητα για την μεγάλη δειγματοληψία σε εργαζόμενους - Θα αναρτηθεί κατάλογος εργαστηρίων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιχειρήσεις που θα μπουν σε προτεραιότητα για την μεγάλη δειγματοληψία σε εργαζόμενους - Θα αναρτηθεί κατάλογος εργαστηρίων

Σε δηλώσεις της στο Κρατικό Ραδιόφωνο η υπεύθυνη του γραφείου του υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση, διευκρίνισε για την επικείμενη διευρυμένη εξέταση για κορωνοϊό, Κυπρίων συμπολιτών μας που δουλεύουν σε θέσεις που εκτίθενται στο κοινό.

Όπως δήλωσε, οι εξετάσεις αυτές θα έχουν παγκύπρια κάλυψη σε όλα τα εργαστηρία. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να πηγαίνει ‘σε κλινικό εργαστήριο της επιλογής του. Θα αναρτηθεί φυσικά κατάλογος και θα μπορεί να πηγαίνει κατόπιν ραντεβού, αλλά και βεβαίωσης από τον εργοδότη του’.

Η κ. Ανθούση πρόσθεσε ότι σκοπός είναι να δούμε βάση μελέτης την συμπεριφορά και την διασπορά του ιού στην κοινότητα. ‘Η επιλογή δε θα είναι οργανωμένη σε διάφορες εταιρείες ή σε τμήματα’. Έτσι, μπορούν να συμμετέχουν άτομα από διάφορες επιχειρήσεις, ‘κυρίως τα άτομα που συναναστρέφονται με κοινό και έχουνε μεγάλο ρίσκο να εκτεθούν στον ιό, όπως σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού, τράπεζες, αστυνομία, στρατός, πυροσβεστική, δήμοι’.

Ενημέρωσε επίσης ότι η δειγματοληψία θα ολοκληρωθεί σε 20 ημέρες. Παράλληλα, είπε ότι υπάρχει πρόνοια για όλα τα δείγματα, να ολοκληρώνονται και να αποστέλλονται στο Ινστιτούτο Γενετικής εντός 48 ωρών.

Όσον αφορά την ευθύνη της ενημέρωσης, θα την έχει το κλινικό εργαστήριο εάν το δείγμα είναι αρνητικό. Θα υπάρχει επίσης και πλατφόρμα όπου θα ενημερώνεται αυτόματα το άτομο με μήνυμα, εντός επίσης 48 ωρών.

Εάν όμως είναι θετικό, τότε το κάθε κλινικό εργαστήριο θα ενημερώνει την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και τον Προσωπικό Γιατρό του ασθενή. Ακολούθως θα γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ιχνηλάτησης επαφών κοκ.

Τέλος, η κ. Ανθούση εξήγησε ότι προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που είναι εκτεθειμένοι στον ιό περισσότερο. ‘Αυτή η έρευνα θα είναι σημαντικό εργαλείο για να δούμε το τι συμβάινει στην κοινότητα. Είμαστε η πρώτη χώρα που προβαίνει σε τυχαία επιδημιολογική μελέτη στην κοινωνία και τα αποτελέσματα θα προωθηθούν και σε άλλες χώρες‘, πρόσθεσε.

‘Ξεκινάει επίσης μία άλλη σχετική έρευνα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα‘ κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top