ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κωστή: «Όλα μπήκαν στην άκρη… Ό,τι κι αν γίνει θα το δω…»

Κωστή: «Όλα μπήκαν στην άκρη… Ό,τι κι αν γίνει θα το δω…»

Συνέντευξη του ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας, Ιωάννη Κωστή, δημοσιεύει το Σάββατο (11-04-2020) το ένθετο «Γήπεδο» της καθημερινής εφημερίδας «Πολίτης».

Αναλυτικά ως έχει το δημοσίευμα με τη συνέντευξη του Ιωάννη Κωστή:

“Όταν η Νέα Σαλαμίνα παραχώρησε προ ημερών άδεια στους παίκτες της να μιλήσουν στα ΜΜΕ, ζήτησα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας να μιλήσω με τον Ιωάννη Κωστή. «Αν καταφέρεις να τον πείσεις να σου μιλήσει, θα σε παραδεχτώ», ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Λάζου. «Τόσο πολύ δύσκολος είναι πια;» του είπα, και παραδέχομαι πως πέρασε από το μυαλό μου ότι προφανώς μιλάμε για μια…εκκολαπτόμενη βεντέτα.

Έχω να σας πω ότι έπεσα πανηγυρικά έξω. Για βεντετισμούς, ούτε λόγος. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ταπεινό παιδί, προσωποποίηση του χαρακτηρισμού «χαμηλών τόνων». Τόσο χαμηλών, που η τελευταία (και ίσως πρώτη) φορά που έδωσε συνέντευξη ήταν όταν κλήθηκε στην Εθνική! Ευγενέστατος, μετρημένος και λιγομίλητος, ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας ( που υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς) μίλησε στο «Γ» για πολλά.

Αναπόφευκτα η κουβέντα μας ξεκίνησε με τα όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό…
«Η αλήθεια είναι ότι πως η κατάσταση είναι δύσκολη. Μας έβγαλε εντελώς από το πρόγραμμά μας, δεν μας επιτρέπει να αθλούμαστε όσο θα θέλαμε, μας στερεί αυτό που αγαπούμε…».

Και εδώ έρχεται και το ψυχολογικό…
«Ε, ναι. Πόσες ώρες να είσαι στο σπίτι. Ελπίζουμε ότι θα τελειώσει αυτή η κατάσταση όσο πιο σύντομα γίνεται και να επανέλθουμε…».

Νιώθεις κουρασμένος;
«Όταν δεν είσαι συνηθισμένος να μένεις στο σπίτι, είναι πραγματικά δύσκολο».

Πόσο πιστεύεις ότι θα επηρεαστούν οι παίκτες από όλο αυτό, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά;
«Θεωρώ ότι θα επηρεάσει πολύ περισσότερο αυτούς που δεν αθλούνται στο σπίτι και πιθανότατα θα βάλουν και βάρος. Εκτός του ότι θα πρέπει να κάνουν ξανά προετοιμασία, θα πρέπει να χάσουν και κιλά, κάτι που θα τους πάρει πολύ πίσω».

Είναι αλήθεια ότι θέλει μεγάλη πειθαρχία. Μου φαίνεται αδύνατο να είσαι σπίτι και να μην τρως…
«Πιστεύω πως θα φανεί σε αυτή την περίπτωση ποιοι είναι απόλυτα επαγγελματίες και ποιοι όχι…».

Έχεις μέχρι τώρα 21 συμμετοχές. Είσαι ευχαριστημένος από τη φετινή παρουσία σου;
«Είμαι και δεν είμαι! Θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου. Σε μερικά παιχνίδια δεν ήμουν τόσο καλός…»

Ξέρεις πού οφείλεται αυτό;
«Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα κουρασμένος. Είχα πολλά παιχνίδια και με τη Νέα Σαλαμίνα και με την Εθνική. Νομίζω οφείλεται σε αυτό περισσότερο».

Το ότι ξέρεις ότι τη νέα χρονιά θα αγωνίζεσαι, εφόσον δεν δοθείς δανεικός, στον Ολυμπιακό, αυτό βαραίνει κάπως τα πόδια σου φέτος;
«Όχι, δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό. Τώρα είμαι στη Σαλαμίνα και παίζω γι’ αυτήν. Τη νέα χρονιά που θα πάω στον Ολυμπιακό θα συγκεντρωθώ σε αυτόν».

Να διατυπώσω πιο σωστά την ερώτηση. Ξέροντας ότι θα παίζεις στον Ολυμπιακό, ένιωθες την πίεση ότι θα πρέπει φέτος να παίξεις πολλά παιχνίδια, να πάρεις όσες περισσότερες εμπειρίες μπορείς για να πας όσο πιο έτοιμος γίνεται;
«Ναι, με αυτή την έννοια, ναι. Ήθελα και θέλω να ‘εκμεταλλευτώ’ τη φετινή χρονιά για να πάω όσο πιο έτοιμος γίνεται».

Νιώθεις πίεση που σε χαρακτηρίζουν ως το μεγαλύτερο ταλέντο στην Κύπρο αυτή τη στιγμή;
«Όχι, δεν νιώθω πίεση. Το αντίθετο. Μου δίνει ώθηση να προσπαθήσω περισσότερο για να μην τους διαψεύσω. Έτσι κι αλλιώς δεν νιώθω ότι έκανα κάτι ακόμα. Χρειάζεται να δουλέψω πολύ για να γίνω ακόμα καλύτερος».

Με τον Ολυμπιακό μίλησες καθόλου όλο αυτό τον καιρό;
«Μου έστειλαν προγράμματα διατροφής, γυμναστηρίου κ.λπ. Δεν μιλήσαμε ακόμα για το πότε θα πάω πάνω. Το αρχικό πλάνο ήταν να πήγαινα τώρα τον Απρίλιο να βρω διαμέρισμα αλλά… Ήλθε όλο αυτό με τον κορωνοϊό και όλα μπήκαν στην άκρη».

Είσαι υπερβολικά χαμηλών τόνων. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση μου δίνεις. Η εικόνα σου δεν συνάδει με το γεγονός ότι θεωρείσαι το μεγαλύτερο ταλέντο και πήρες ήδη μια μεγάλη μεταγραφή…
«Η αλήθεια είναι ότι είμαι πάρα πολύ κλειστός ως άνθρωπος. Θέλω να κρατώ μόνο για μένα την προσωπική μου ζωή, δεν μου αρέσει να μιλώ για μένα. Προτιμώ να το κάνουν οι άλλοι και απλώς να τους ακούω (γέλια)».

Ξέρεις, βέβαια, ότι στην Κύπρο είναι όλα πολύ πιο απλά. Οι δημοσιογράφοι, για παράδειγμα, «συγχωρούν». Στην Ελλάδα… κατασπαράζουν! Θα χρειαστεί την αυτοπεποίθηση που βγάζεις στο γήπεδο να τη δείξεις και έξω από αυτό…
«Το καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν θα μπορούσα να μιλώ με δημοσιογράφους κυρίως για τα προσωπικά μου. Δεν μου βγαίνει. Και στο Instagram μου, αν δεις, δεν βάζω πολλά – πολλά. Το ιδανικό για μένα είναι να κάνω τη δουλειά μου όσο πιο καλά γίνεται και να μην ακούγεται τίποτα απολύτως για μένα».

Νιώθεις ότι θα παίξεις στον Ολυμπιακό ή ότι θα δοθείς δανεικός;
«Δύσκολη ερώτηση. Τα νιώθω όλα. Μπορεί και να μείνω, μπορεί και να με παραχωρήσουν δανεικό για να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες. Πιστεύω ότι μπορώ να αντεπεξέλθω. Όμως, ακόμα κι αν πάω δανεικός, θα είναι καλοδεχούμενο. Δεν θα νιώσω, στην περίπτωση που πάω σε άλλη ομάδα, ότι δεν με εμπιστεύονται. Για να με αποκτήσουν, σημαίνει ότι με εμπιστεύονται, ότι βλέπουν κάτι σε μένα. Ξέρω ότι και εγώ από την πλευρά μου πρέπει να βάλω ακόμα πιο γερές βάσεις, να δουλέψω σκληρά, είτε για να παίξω στον Ολυμπιακό, είτε για να πάρω μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Ό,τι κι αν γίνει θα το δω θετικά».

«Η Νέα Σαλαμίνα είναι η οικογένειά μου»

Πώς είδες τη φετινή πορεία της ομάδας σου;
«Ξεκινήσαμε κάπως μουδιασμένα, αλλά μετά τα βάλαμε όλα κάτω, είπαμε να δουλέψουμε για να πετύχουμε το καλύτερο για την ομάδα. Τα καταφέραμε για ένα χρονικό διάστημα να είμαστε ψηλά. Ύστερα ήλθαν κάποια δικά μας λάθη που μας έφεραν στο δεύτερο γκρουπ. Τώρα ο στόχος μας είναι να μην πέσουμε κατηγορία. Όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές. Θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση».

Μίλησες για δύο διαφορετικά πράγματα: να μην πέσετε κατηγορία και να τερματίσετε πρώτοι. Βλέπετε προς τα πάνω ή προς τα κάτω;
«Προς τα πάνω. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε πρώτοι. Όμως, αν δεν γίνει αυτό, να μην κινδυνέψουμε».

Κλισέ η ερώτηση, αλλά επειδή φεύγεις, τι σημαίνει για σένα η Νέα Σαλαμίνα;
«Η Νέα Σαλαμίνα για μένα είναι δεύτερη οικογένεια. Έζησα πάρα πολλά πράγματα εδώ. Από 12 χρονών είμαι στην ομάδα, την ακολουθούσα παντού, είτε αυτό ήταν ποδόσφαιρο, είτε βόλεϊ, είτε U21. Η Σαλαμίνα με έκανε αυτό που είμαι. Με εμπιστεύθηκε να παίξω. Είναι η οικογένειά μου»”.

Διαβάστε επίσης: 

Η ιστορία με τον Κωστή και τη μητέρα του – «Πρέπει να τα προστατέψουμε…»

The post Κωστή: «Όλα μπήκαν στην άκρη… Ό,τι κι αν γίνει θα το δω…» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top