ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΦΥΛΑΚΤΟΥ: Τι ακριβώς συμβαίνει με την βοήθεια στο ψευδοκράτος - ‘Γίνονταν ήδη δευθετήσεις για βοήθεια σε Τουρκοκύπριους’

ΦΥΛΑΚΤΟΥ: Τι ακριβώς συμβαίνει με την βοήθεια στο ψευδοκράτος - ‘Γίνονταν ήδη δευθετήσεις για βοήθεια σε Τουρκοκύπριους’

Σε δηλώσεις στο Κρατικό Ραδιόφωνο προέβη ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας, Λεωνίδας Φυλακτού. Παράλληλα, μίλησε και υπό την ιδιότητά του ως συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Υγεία, σε σχέση με τις επαφές με την φερόμενη ως κυβέρνηση του ψευδοκράτους.

Έδωσε αρχικά και κάποιες εξηγήσεις για την έξαρση του ιού και για το πρόβλημα των ασυμπτωματικών ασθενών. Όπως είπε, είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να μεταδίδει κάποιος χωρίς να το γνωρίζει, αλλά εμπεριέχει και ένα θετικό. ‘Μας δίνει στοιχεία για την ασθένεια, ότι χτυπάει και ήπια’, τόνισε, πράγμα που δίνει ενθαρρυντικά μηνύματα.

Όταν ερωτήθηκε να απαντήσει υπό την ιδιότητά του ως συμπρόεδρος της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Υγεία, για τις εξελίξεις στις επαφές μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και ψευδοκράτους, ο κ. Φυλακτού απάντησε ότι ‘από τη μέρα που άρχισε η πανδημία είμαστε σε καθημερινή επαφή’.

Πρόσθεσε επίσης ότι υπήρξαν πάρα πολλά αιτήματα από την κατοχική κυβέρνηση, όπως φάρμακα, εξοπλισμοί, αλλά και για ασθενείς που χρειαζόταν να συνεχίσουν την θεραπεία τους στα δημόσια νοσηλευτήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως είπε, καθημερινά γίνονται αυτού του είδους οι διευθετήσεις, πριν να υπάρξει και το αίτημα του Μουσταφά Ακιντζί το οποίο είδε τα φώτα της δημοσιότητας. ‘Πάντα γίνεται μία διευθέτηση για να μπορούν να περάσουν από τα κατεχόμενα. Γίνεται ήδη, όπως πχ για φάρμακα Τουρκοκυπρίων κ.α.’.

Αυτή την στιγμή θα δοθεί στο ψευδοκράτος κυρίως χλωροκίνη και προστατευτικός εξοπλισμός. ‘Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί μέσα σ’ αυτή τη βδομάδα’, κατέληξε ο κ. Φυλακτού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top