ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: Η διαδικασία για τους μαζικούς έλεγχους σε εργαζόμενους

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: Η διαδικασία για τους μαζικούς έλεγχους σε εργαζόμενους

Επεξηγήσεις σε σχέση με την μεγάλη παγκύπρια δειγματοληπτική έρευνα για κρούσματα κορωνοϊού, κλήθηκε να δώσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κλινικών Εργαστηρίων Χάρης Χαριλάου στο Κρατικό Ραδιόφωνο.

Όπως είπε αρχικά, η έρευνα ‘ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος του μήνα’.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με τα κλινικά εργαστηριακά κέντρα τα οποία έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και στην σελίδα του Υπουργείο. Εκεί θα γίνει και ο απαραίτητος συντονισμός για την λήψη του δέιγματος, αλλά και η μετέπετα πληροφόρηση και οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι, κατά τον κ. Χαριλάου, πρέπει να δηλώσουν που εργάζονται και να εξασφαλίσουν από την εργασία τους ένα πιστοποιητικό το οποίο θα τεκμηριώνει ότι εμπίπτουν στην συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων - εννοώντας αυτούς που εξακολουθούν να εργάζονται και εκτείθονται σημαντικά στο κοινό.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου του Συνδέσμου Κλινικών Εργαστηρίων, υπάρχει συντονισμός ούτως ώστε να υπάρξει η τάχιστη εξυπηρέτηση και η μέγιστη δυνατή διενέργεια δειγμάτων από κάθε εργαστήριο. Επί τούτου, ‘γίνεται ανακατανομή στα εργαστήρια ανάλογα με την ικανότητα εξυπηρέτησής τους’, αφού ενημερώσει το κάθε εργαστήριο για τις δυνατότητές του σε διενέργεια εξετάσεων ανά ημέρα.

Για τις εξετάσεις που θα γίνουν στους επαγγελματίες υγείας, ο κ. Χαριλάου δήλωσε ότι αυτό είναι υπό την εποπτεία του ΟΚΥπΥ, καθώς πραγματοποιούνται και εξετάσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top