ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Κατά της χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης η πλειοψηφία των Γερμανών

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Κατά της χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης η πλειοψηφία των Γερμανών

Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά της χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου YouGov, το 44% των ερωτηθέντων υποστήριξαν την παράταση των μέτρων πέρα της 19ης Απριλίου, το 12% μάλιστα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης τους.

Μόνο το 32% τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης και το 8% υπέρ της κατάργησης των περιορισμών που έχουν αποφασιστεί από την ομοσπονδιακή και τις τοπικές κυβερνήσεις. Το 5% δήλωσε πως δεν έχει γνώμη.

Η αποδοχή των περιορισμών εξακολουθεί να είναι μεγάλη: το 78% απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι τους τηρεί πλήρως, το 18% μόνο εν μέρει και 2% καθόλου.

Αυτό σημαίνει ότι η πειθάρχηση στα μέτρα είναι μόνον ελαφρώς μικρότερη από την αρχή της απαγόρευσης των επαφών στα τέλη Μαρτίου. Τότε, το 83% δήλωνε ότι ακολουθούσε πλήρως τους κανόνες, το 12% μερικώς και το 2% τους αγνοούσε.
Όσο μεγαλύτεροι σε ηλικία οι ερωτηθέντες, τόσο μεγαλύτερη είναι η προθυμία τους να τηρούν τα μέτρα.

Την Τετάρτη (14.4), η καγκελάριος Μέρκελ θα συζητήσει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων το τι θα γίνει μετά τις 19 Απριλίου.
Στις 22 Μαρτίου είχαν αποφασίσει εκτεταμένους περιορισμούς στην κυκλοφορία, τους οποίους πριν από το Πάσχα παρέτειναν μέχρι τις 19 Απριλίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Σύσκεψη αρχηγών πριν από την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Κυπριακό

Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό ενόψει της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες.