ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΩΣΤΡΙΚΗΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επαφή άνω των 15 λεπτών για να κολλήσεις τον ιό

ΚΩΣΤΡΙΚΗΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επαφή άνω των 15 λεπτών για να κολλήσεις τον ιό

Σύμφωνα με τον Λεόντιο Κωστρίκη, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι στα 15 λεπτά επαφής με άτομο που φέρει τον ιό.

Ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης όταν ρωτήθηκε γιατί να μην είναι στα 5 λεπτά και να είναι στα 15 λεπτά η επικινδυνότητα, σχολίασε "Αυτό είναι αποτέλεσμα έρευνας της επιστήμης. Πρέπει να ειναι 15 λεπτά και πάνω. Δεν ήρθε σε κίνδυνο κάποιος απο τους πελάτες στην υπεραγορά, αυτή ήταν η απόφαση τους (της επιστήμης)."

Συνέχισε αναφέροντας ότι 'Ο κ.Βωνιάτης πολύ ορθά έχει πει ότι θα πρέπει να έχουμε την έννοια του , όχι να πηγαίνουμε να κάνουμε τεστ κάθε φορά που πάμε στο σούπερμαρκετ'

Απο την άλλη ο επιδημιολόγος Δρ Μιχάλης Βωνιάτης, δήλωσε στο τρίτο του ΡΙΚ "Οσοι έχουν επισκεφθεί υπεραγορά θα πρέπει τουλαχιστον να αυτοπαρακολουθηθούν διότι δεν ξέρουμε πόση ώρα ήρθαν σε επαφή. Απο όσο γνωρίζω ήταν ένας αριθμός 6 ατομων στην υπεραγορά που είχαν μολυνθει και ήταν ασυμπτωματικοί . Δεν γνωρίζουμε την διασπορά του ιου στην υπεραγορά"

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top