ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Δύο νέα μέτρα για στήριξη του αγρο-διατροφικού τομέα

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Δύο νέα μέτρα για στήριξη του αγρο-διατροφικού τομέα

Δύο μέτρα για υποστήριξη στον αγρο-διατροφικό τομέα, υιοθέτησε σήμερα η Κομισιόν. Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα μέτρα θα αυξήσουν τις ταμειακές ροές των αγροτών και θα μειώσουν τη διοικητική επιβάρυνση τόσο για τις εθνικές όσο και για τις περιφερειακές αρχές και για τους αγρότες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν θα αυξήσει τις προκαταβολές των άμεσων πληρωμών (από 50% σε 70%) και τις πληρωμές αγροτικής ανάπτυξης (από 75% σε 85%). Οι αγρότες θα αρχίσουν να λαμβάνουν αυτές τις προκαταβολές από τα μέσα Οκτωβρίου.

Για πρόσθετη ευελιξία, τα Κράτη Μέλη θα μπορούν να πληρώνουν τους αγρότες προτού ολοκληρώσουν όλους τους επιτόπιους ελέγχους.

Το δεύτερο μέτρο που εγκρίθηκε σήμερα μειώνει τον αριθμό των φυσικών επιτόπιων ελέγχων επιλεξιμότητας για το ισχύον μέρος του προϋπολογισμού της ΚΓΠ από 5% σε 3%. Υπό τις τρέχουσες εξαιρετικές περιστάσεις, είναι ζωτικής σημασίας να ελαχιστοποιηθεί η φυσική επαφή μεταξύ αγροτών και επιθεωρητών. Η Κομισιόν παρέχει επίσης ευελιξία όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων. Τα Κράτη Μέλη θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές πληροφοριών για να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές επισκέψεις στο αγρόκτημα (π.χ. δορυφορικές εικόνες ή φωτογραφίες με γεωγραφικές ετικέτες για να αποδείξουν ότι πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις). Αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη χρήση των πόρων, την τήρηση των κανόνων περιορισμού και θα μειώσει τον διοικητικό φόρτο και θα αποφύγει περιττές καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των αιτήσεων ενίσχυσης, ώστε να διασφαλιστεί ότι η στήριξη καταβάλλεται στους γεωργούς στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top