ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι πληροφορίες για τα νέα κρούσματα - ’Δεν πρέπει να πάτε στα χωριά το Πάσχα’

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι πληροφορίες για τα νέα κρούσματα - ’Δεν πρέπει να πάτε στα χωριά το Πάσχα’

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και τον Δρ. Λεόντιο Κωστρίκκη μετά από εργαστηριακούς ελέγχους και δειγματοληψίες επιβεβαιώθηκαν 20 νέα κρούσματα του ιού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 735.

Τα εν λόγω κρούσματα βρέθηκαν στο πλαίσιο 2.905 εργαστηριακών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, για την εξέταση 20.000 επαγγελματιών, έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1.742 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια και έχουν εντοπιστεί 10 κρούσματα.

Από σύνολο 600 διαγνώσεων από τη διαδικασία ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εντοπίστηκαν 7 κρούσματα, ενώ από σύνολο 141 διαγνώσεων από Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων εντοπίστηκαν δύο θετικά περιστατικά.

Επίσης,από σύνολο 303 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία εντοπίστηκε ένα κρούσμα και από 119 δείγματα, που λήφθηκαν από πολίτες που επαναπατρίστηκαν, δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα.

Εξάλλου, από το πρόγραμμα των 20 χιλιάδων εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν, από το Σάββατο 11 Απριλίου και μέχρι σήμερα στις 16:00, συνολικά 4.776 εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο κ. Κωστρίκης είπε ότι «τα δεδομένα των τελευταίων 24 ωρών μας χαροποιούν ιδιαίτερα, γιατί εδραιώνουν την πεποίθηση της επιστημονικής ομάδας ότι μέρα με τη μέρα η επιδημιολογική εικόνα που σχηματίζεται μπροστά μας συνάδει με τις προσδοκίες μας τις στοχεύσεις μας», για να σημειώσει ότι «τα στοιχεία που βλέπουμε καθρεφτίζουν τη συμπεριφορά της κοινωνίας και είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας. Σας ευχαριστούμε ξανά και είμαστε βέβαιοι ότι εάν μείνουμε προσηλωμένοι στην ίδια τακτική τα νέα θα γίνονται συνεχώς καλύτερα».

Κάλεσε τον κόσμο να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια και να συνεχίσει για ακόμη μερικές μέρες.

Ο Δρ. Λοΐζου ανάφερε ότι την ίδια ώρα που τα κρούσματα παγκόσμια πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια 100 χιλιάδες και οι θάνατοι τις 135.000, σημειώνοντας ότι «στην Κύπρο έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την εικόνα».

Όπως ανέφερε με βάση τα δεδομένα μέχρι τις 15:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 19 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επίσης, είπε ότι δόθηκαν πέντε εξιτήρια, ενώ πρόσθεσε ότι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά εννέα ασθενείς, τρεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και έξι στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Επιπλέον, είπε ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται τρεις επιπλέον ασθενείς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός αναπνευστήρα.

Σημείωσε ότι η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι προς το παρόν κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Πρόσθεσε ότι σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Τα νούμερα εξακολουθούν να πηγαίνουν καλά κι αυτό μας ευχαριστεί όλους. Από αύριο όμως ξεκινά το τετραήμερο του Πάσχα. Είπαμε και πριν λίγες μέρες ότι αυτό θα είναι ένα διαφορετικό Πάσχα. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι το πώς θα συμπεριφερθούμε τις επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικό. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία να μας στερήσει ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Ο ιός δυστυχώς δεν αναγνωρίζει ούτε Ανάσταση ούτε Κυριακή του Πάσχα», είπε.

Υπενθύμισε εκ νέου ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.

«Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που δεν θυμούνται Πάσχα χωρίς όλη την οικογένεια ή μακριά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες στο χωριό. Αυτός είναι ο λόγος όμως για τον οποίο δεν θα πάμε στο χωριό. Για να προστατεύσουμε τον παππού και τη γιαγιά, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες. Αυτό το Πάσχα θα το περάσουμε αναγκαστικά μόνοι στο σπίτι, με αυτούς που μένουμε μαζί», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αύριο, 17 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί μέσω διάσκεψης στις 18:00.

Στο μεταξύ, το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα του Πάσχα οι ανακοινώσεις θα γίνονται με δελτίο Τύπου, που θα αποστέλλεται γύρω στις 18:00, ενώ από την Τρίτη, 21 Απριλίου, θα επαναρχίσουν οι διασκέψεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top