ΔΙΕΘΝΗ

ΕΥΡΩΠΗ - ΝΑΤΟ: Απαιτείται παγκόσμια αντίδραση για κορωνοϊό

ΕΥΡΩΠΗ - ΝΑΤΟ: Απαιτείται παγκόσμια αντίδραση για κορωνοϊό

Η παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού απαιτεί και παγκόσμια αντίδραση, αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Πρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Rik Daems, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, Attila Mesterhazy και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, George Tsereteli.

Τα κράτη μέλη των τριών οργανισμών εκτείνονται σε 57 χώρες σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, με πληθυσμό άνω του ενός δισεκατομμυρίου, λένε οι τρεις Πρόεδροι, σημειώνοντας τη σοβαρή ανησυχία τους για την παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι η διεθνής συνεργασία αποτελεί το κλειδί στην αντιμετώπιση της πολύπλευρης αυτής κρίσης. Χαιρετίζουν τις διάφορες μορφές βοήθειας και αλληλεγγύης που αναπτύσσονται μεταξύ των κρατών, λένε ωστόσο ότι απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες. Κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το μέγεθος της κρίσης και τις συνέπειές της μόνο του, αναφέρουν.

Οι τρεις Πρόεδροι ζητούν από τις Κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών τους να κάνουν ό,τι μπορούν για να ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών, συμπεριλαμβανομένης της επιστημονικής κοινότητας και των φαρμακευτικών βιομηχανιών για την ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίου, ώστε να τερματιστεί η πανδημία.

Λένε ακόμη ότι κατά τους προσεχείς μήνες, τα κοινοβούλια των κρατών μελών θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να διασφαλίσουν ότι τα έκτακτα μέτρα εφαρμόζονται σωστά και σύμφωνα με τα δημοκρατικά πρότυπα, ότι οι περιορισμοί στις ελευθερίες είναι αναλογικοί και προσωρινοί, ότι εκταμιεύεται οικονομική βοήθεια εκεί όπου χρειάζεται και ότι διασφαλίζεται η σταθερότητα και η ασφάλεια.

«Οι οργανισμοί μας είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τα εθνικά κοινοβούλια σε αυτές τις προσπάθειες. Μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, μπορούμε να ενθαρρύνουμε την περαιτέρω βοήθεια και τον συντονισμό μεταξύ των χωρών μας» λένε, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους, υπερασπιζόμενοι τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών, συμβάλλοντας στην προστασία τους από ένα ευρύ φάσμα διαρκών απειλών και υποστηρίζοντας την οικονομική ανάκαμψη και τη συνεργασία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top