ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις και δωρεές τροφίμων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις και δωρεές τροφίμων

Την έναρξη εργαστηριακών εξετάσεων ανίχνευσης του γονιδίου ORF1 ab (Covid-19) ανακοίνωσε σήμερα το Mediterranean Hospital of Cyprus, το οποίο αποφάσισε να διενεργήσει δωρεάν την εξέταση στα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεμεσού, του Δήμου Λεμεσού και της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, πληροφορεί ότι η εξέταση πραγματοποιείται στο Μοριακό Τμήμα του Κλινικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου από εξειδικευμένους μοριακούς βιολόγους, υπό την καθοδήγηση της ιατρικής ομάδας του, ενώ η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η Real-Time PCR (μοριακή εξέταση), με τελευταίας τεχνολογίας πιστοποιημένο εξοπλισμό και τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας.

Όπως σημειώνει το Μοριακό Τμήμα διαθέτει όλα τα απαιτούμενα Πιστοποιητικά διαπίστευσης.

Ταυτόχρονα, το Mediterranean Hospital of Cyprus ενημερώνει το κοινό ότι μπορεί να διενεργήσει τη συγκεκριμένη εξέταση έναντι του συμβολικού ποσού των €60, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπου έρχονται σε άμεση επαφή με πολίτες.

NIPD Genetics: Έχουν ολοκληρωθεί οι επιδοτούμενες δειγματοληψίες στη Λευκωσία

Εξάλλου, η εταιρεία NIPD Genetics πληροφορεί ότι έχουν ολοκληρωθεί οι επιδοτούμενες δειγματοληψίες στη Λευκωσία και συνεχίζει να διενεργεί κανονικά δειγματοληψίες, πέραν του κρατικού προγράμματος.

Οι επιδοτούμενες δειγματοληψίες, αναφέρει, συνεχίζουν να διεξάγονται στις υπόλοιπες επαρχίες, ενώ τα σημεία στελεχώθηκαν με επιπλέον προσωπικό.

Επισημαίνει ότι συνεχίζει να διενεργεί κανονικά δειγματοληψίες στα εργαστήριά της στη Λευκωσία (Κεντρικά Γραφεία, 31 Νέας Έγκωμης και στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ) και να εξυπηρετεί όσους πολίτες επιθυμούν να προβούν σε εξέταση, πέραν του κρατικού προγράμματος.

Επίσης, αναφέρει ότι στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και την επιτάχυνση της διαδικασίας συλλογής δειγμάτων, προχώρησε στην ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό των ακόλουθων σημείων, όπου διεξάγονται οι εργαστηριακοί έλεγχοι:

Λευκωσία: NIPD Genetics Κεντρικά Γραφεία, 31 Νέας Έγκωμης, 2409, Τηλ. 22267899 και Χώρος Στάθμευσης ΓΣΠ, Τηλ. 22267899
Λεμεσός: Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, Λεωφόρος Νίκης 1, Αγ. Αθανάσιος, Τηλ. 22267899 και Χημεία Παυλίδης, Γλάδστωνος 38, 3041, Τηλ. 77 77 05 07
Λάρνακα: Analysis Lab, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 23, 7104 Αραδίππου Τηλ. 99 159 49 και Χώρος Στάθμευσης Νέου ΓΣΖ, Τηλ. 2267899
Πάφος: Χημεία Παυλίδης, Αγίου Στεφάνου 134 Έμπα, 8052, Τηλ. 77 77 05 07
Αμμόχωστος: Χώρος Στάθμευσης Στάδιο Παραλιμνίου «Τάσος Μάρκου» Τηλ. 22267899

Yianis Christodoulou Foundation: Tρόφιμα στην κυπριακή κοινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου

Στο μεταξύ, ο κ. John Christodoulou, Ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ‘Yianis Christodoulou Foundation’ ανέλαβε, την πρωτοβουλία να προσφέρει κατ’ οίκον δωρεάν πακέτα με τρόφιμα σε όλα τα άτομα της κυπριακής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχουν άμεση ανάγκη και σε όλους τους ηλικιωμένους, σε συνεργασία με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι η πρωτοβουλία λήφθηκε, καθώς η πανδημία του COVID-19 έχει πλήξει σοβαρά την κυπριακή κοινότητα του ΗΒ, η οποία μετράει σχεδόν 200 νεκρούς στο σύνολο των 355.000 Κυπρίων που ζούνε εκεί.

Αποστολή του ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation είναι η στήριξη των παιδιών και των νέων που έχουν ανάγκη προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, και να αναβαθμίσουν το εκπαιδευτικό και μαθησιακό τους περιβάλλον μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top