ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις τα μέτρα λόγω COVID-19 στις Φυλακές

ΚΥΠΡΟΣ: Επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις τα μέτρα λόγω COVID-19 στις Φυλακές

Επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις μέτρα που λαμβάνονται στις Φυλακές στα πλαίσια πρόληψης του μεταδοτικού ιού κορωνοϊού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Τμήμα Φυλακών έχει προμηθευτεί με μάσκες, αντισηπτικά, στολές και προστατευτικά γυαλιά, έχει διενεργηθεί απολύμανση σε όλες τις πτέρυγες, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, στα υπηρεσιακά οχήματα, καθώς και στους χώρους που προσέρχεται το κοινό, έχει εγκατασταθεί από τις 16.3.2020 θερμική κάμερα για ανίχνευση της θερμοκρασίας του σώματος (thermal camera), για τον έλεγχο όλων όσων εισέρχονται εντός των Φυλακών και έχουν τοποθετηθεί συσκευές με αντισηπτικό και σχετικές οδηγίες σε όλους τους χώρους των Φυλακών.

Επίσης έχουν μειωθεί οι μετακινήσεις κρατουμένων προς τα δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτήρια για τα προγραμματισμένα ραντεβού, στα άκρως απαραίτητα και επείγοντα, καθώς και οι άδειες εξόδου των κρατουμένων με συνοδεία είχαν αρχικά περιοριστεί και από τις 13.3.2020 έχουν ανασταλεί προσωρινά και από τις 15.3.2020 όλες οι επισκέψεις έχουν ανασταλεί προσωρινά.

Εξάλλου έχουν προσωρινά ανασταλεί όλα τα έργα εντός των Φυλακών ώστε να περιοριστούν τα άτομα που εισέρχονται εντός του χώρου των Φυλακών και η λειτουργία των γυμναστηρίων ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός στον κλειστό χώρο των γυμναστηρίων με μεγάλο αριθμό κρατουμένων.

Σε όλα τα μαγειρεία επιπρόσθετα με τον ειδικό ατομικό εξοπλισμό και στολή μαγειρείων που φέρουν πάντοτε οι εργαζόμενοι κρατούμενοι και το προσωπικό μαγειρείου, έχει τοποθετηθεί ειδική τζελατίνη με πλαίσιο μπροστά στους πάγκους κατά την παράδοση του φαγητού ώστε να μην υπάρχει καμία επαφή με το προσωπικό των μαγειρείων και των υπόλοιπων κρατουμένων που σερβίρονται.

Περιπτώσεις νεοεισερχόμενων κρατουμένων από το εξωτερικό που μεταφέρονται στο Τμήμα από τα Δικαστήρια ή τα αστυνομικά κρατητήρια, ή οποιαδήποτε περίπτωση κρατούμενου παρουσιάζει σύμπτωμα βήχα, αναπνευστικού προβλήματος ή πυρετού, για σκοπούς πρόληψης του μεταδοτικού ιού, θα τοποθετούνται σε ειδικό χώρο.

Στις 9 Απριλίου ο Ιατρικός Λειτουργός με ένα νοσηλευτή, εκπαιδεύτηκαν για τις ανάγκες του Τμήματος Φυλακών στη λήψη δειγμάτων τεστ κορωνοϊού με σκοπό τη διενέργεια επαναληπτικού τεστ στο χώρο των Φυλακών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

ΠτΔ: Κρίσιμη η ερχόμενη εβδομάδα για το Κυπριακό

Κρίσιμη για το Κυπριακό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή στην Κύπρο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top