ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχολογική στήριξη σε επαγγελματίες υγείας από μέλη του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου

Ψυχολογική στήριξη σε επαγγελματίες υγείας από μέλη του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται στις Μονάδες Ενταντικής Θεραπείας των νοσηλευτηρίων στην Κύπρο για στήριξη, ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρο έχει συστήσει ομάδα από είκοσι Εγγεγραμμένους (Ειδικούς) Ψυχολόγους μέλη του που θα παρέχουν υπηρεσίες βραχείας ψυχολογικής στήριξης εθελοντικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, Στόχος της παροχής στήριξης μέσω τηλεδιάσκεψης είναι η κάλυψη βασικών ψυχολογικών αναγκών για σύντομο χρονικό διάστημα και σκοπό έχει την συνασθηματική αποφόρτιση των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Δημοσίων και Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων/ κλινικών σε θέματα που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού και των οποιονδήποτε επιπτώσεων μπορεί να έχει η πανδημία στην καθημερινότητά τους.

Ως Σύνδεσμος, αναφέρει η ανακοίνωση, έχουμε αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τα Τμήματα των επαγγελματιών υγείας από όπου μπορούν να λάβουν την σχετική πληροφόρηση για τον τρόπο, στοιχεία και ώρες επικοινωνίας με τους εθελοντές μας.

Οι υπηρεσίες στηρίζονται στις κατευθυντήριες γραμμές της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας με τίτλο «Οι ψυχολογικές ανάγκες των επαγγελματιών υγείας ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Κορωνοϊου» (διατίθενται στην ιστοσελίδα μας) για τις οποίες έχουμε εξασφαλίσει άδεια για μετάφραση και χρήση ως Σύνδεσμος, καθώς και άλλες κατευθυντήριες γραμμές (π.χ. της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας) που αφορούν στην αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων, την παροχή ψυχολογικών υπηρεσιών σε περιόδους κρίσης, και τη δεοντολογική πρακτική κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού - Επιχειρούνται οι τελικές κατασβέσεις

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 και ώρα 09:50 στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, βρίσκεται σε ύφεση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top