ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θετικοί έξι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πάφου μετά τον επαναληπτικό έλεγχο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θετικοί έξι εργαζόμενοι στο ΓΝ Πάφου μετά τον επαναληπτικό έλεγχο

Έξι εργαζόμενοι του ΟΚΥπΥ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου είναι θετικοί στον κορωνοϊό, μετά τον επαναληπτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και ύστερα από ενημέρωση που έτυχε από την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από σύνολο 587 δειγμάτων που λήφθηκαν από εργαζόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια , τα έξι εξ αυτών ήταν θετικά και αφορούν εργαζόμενος στο ΓΝ Πάφου.

Συγκεκριμένα οι πέντε εξ αυτών είναι εργαζόμενοι στην κουζίνα και το ένα αφορά επαγγελματία υγείας , ο οποίος ήταν σε υποχρεωτική απομόνωση τις τελευταίες 14 ημέρες , γιατί ήρθε, όπως αναφέρεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, κατόπιν τούτου,  ενεργοποιήθηκε σχετικό πρωτόκολλο, και όλοι οι εργαζόμενοι στην κουζίνα τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση ενώ ξεκινά η διαδικασία απολύμανσης του χώρου καθώς και ιχνηλάτηση των επαφών.

Λόγω του ότι η κουζίνα του Νοσοκομείου έκλεισε , έγιναν άμεσες ενέργειες για αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται πως τα από τα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς υποβλήθηκαν σε επαναληπτικό έλεγχο 472 επαγγελματίες υγείας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Ειρήνη στη Γάζα: Οι όμηροι επέστρεψαν, οι υπογραφές έπεσαν, τα ερωτήματα παραμένουν

Η τελευταία πράξη μιας ιστορικής ημέρας γράφτηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι 20 ηγέτες, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπέγραψαν το βράδυ της Δευτέρας (13/10) τη συμφωνία για το τέλος του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την ειρήνη στη Γάζα.