ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μαζική παραγωγή γρήγορου τεστ αντισωμάτων στη Γερμανία

ΚΟΣΜΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μαζική παραγωγή γρήγορου τεστ αντισωμάτων στη Γερμανία

Η φαρμακοβιομηχανία Roche δημιούργησε και ξεκίνησε την μαζική παραγωγή στο εργοστάσιο της, στο Μανχάιμ της Γερμανίας, ενός νέου τεστ με το οποίο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώνεται εάν υπάρχουν αντισώματα του κορωνοϊού μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Το τεστ έχει ξεκινήσει να παράγεται μαζικά στο εργοστάσιο του Μανχάιμ από τις αρχές Μαρτίου.

Με το τεστ αυτό μπορεί να αποδειχθεί το εάν κάποιος είχε μολυνθεί στο παρελθόν από τον κορωνοϊό, χωρίς καν να έχει εκδηλώσει συμπτώματα.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Roche, Σέβεριν Σβαν, το τεστ αυτό θα βρίσκεται στην αγορά στις αρχές Μαΐου. Ο ίδιος υποστηρίζει πως το τεστ είναι εξαιρετικά αξιόπιστο.

Για το ποσοστό ωστόσο της ακρίβειας του δεν θέλησε να αναφερθεί, αλλά υπολογίζεται πως βρίσκεται στο 98 με 99%.

Ο Σβαν σημειώνει πως η εταιρεία του πραγματοποίησε ήδη δοκιμές σε χιλιάδες ασθενείς και για τον λόγο αυτό εκτιμά πως το τεστ αυτό αντισωμάτων είναι πολύ αξιόπιστο.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου –λέει ο Σέβεριν Σβαν- το τεστ θα έχει χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους.

Για τον Σβαν το τεστ θα πρέπει πρώτα να γίνει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενώ τα αποτελέσματα του θα γίνονται γνωστά μέσα σε μια ημέρα.

Ανάλογα τεστ αντισωμάτων βρίσκονται στο στάδιο δοκιμής από δύο άλλες μεγάλες γερμανικές εταιρείες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top