ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πυρετός διαβουλεύσεων - Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις για άρση των περιορισμών - Τα δεδομένα τώρα

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πυρετός διαβουλεύσεων - Πότε αναμένονται οι ανακοινώσεις για άρση των περιορισμών - Τα δεδομένα τώρα

Παρά την μικρή άνοδο που υπήρξε χθες Τρίτη (21/04) σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, δεν ξεφεύγουμε της καλής πορείας, σύμφωνα και με δηλώσεις των ειδικών. Επί τούτου, συνεχίζονται πυρετωδώς και οι διαβουλεύσεις του Προέδρου για τον σχεδιασμό σε σχέση με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Του Γιώργου Τάττη

Αναμένονται φυσικά και τα αποτελέσματα της επόμενης βδομάδας, καθώς ενδεχομένως να υπάρξει αύξηση λόγω του τριημέρου του Πάσχα, πράγμα που διατηρεί τους πάντες σε εγρήγορση. Οι ειδικοί κρουούν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς τίποτα δεν τελείωσε ακόμα.

Επί τούτου, συνεδριάζει αυτή την στιγμή (Τετάρτη 11:00) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, για την μέχρι τώρα πορεία όσον αφορά τον κορωνοϊό ώστε να αποφασιστεί η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Εξάλλου, όπως δήλωσαν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πολλάκις, όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι πρώτες ανακοινώσεις

Με βάση τις σημερινές διαβουλεύσεις, την χθεσινή συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους και τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν, θα εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την μετέπειτα πορεία της υγειονομικής και συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης που διανύει η Κύπρος. Όλα αυτά αναμένεται να τεθούν ενώπιων του Υπουργικού Συμβουλίο στις 29 Απριλίου, όπου και θα δημοσιευθεί ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός επανεκκίνησης.

Στο μεταξύ, σήμερα Τετάρτη (22/04) στης 10:30 είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου με τους κοινωνικούς εταίρους για να συζητηθούν τα σχέδια του Υπουργείου για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και άλλα συναφή θέματα. Μετέπειτα, η Υπουργός θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι αύριο Πέμπτη (23/04) θα υπάρξει συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να εγκριθούν τα νέα μέτρα που αφορούν τις διορθώσεις από το Υπουργείο Εργασίας, για το πακέτο στήριξης εργοδοτών και εργαζόμενων.

Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί και πάλι σύσκεψη, αυτή την φορά με το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρεία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θέμα συζήτησης θα είναι η συνέχιση των διαβουλεύσεων για την οικονομία, καθώς και ενημέρωση για την στρατηγική χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Τα δεδομένα

Όπως ήδη έχει γραφτεί, τα μέτρα αναμένεται να χαλαρώνουν από αρχές Μαϊου, εάν φυσικά δεν υπάρξει αισθητή αύξηση των κρουσμάτων και συνεχιστεί η επιπεδοποίηση της καμπύλης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαδικασία θα γίνει σταδιακά και θα έχει βάθος χρόνου κάποιους μήνες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top