ΔΙΕΘΝΗ

Στηρίζει πολλά από τα μέτρα κατά της πανδημίας η Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του ΣτΕ

Στηρίζει πολλά από τα μέτρα κατά της πανδημίας η Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του ΣτΕ

Στήριξη σε πολλά από τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από κράτη μέλη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ζητώντας παράλληλα να διασφαλιστεί επαρκώς η δημόσια υγεία και συναφείς πόροι.

Σχετική δήλωση που εκδόθηκε σήμερα σχετικά με το δικαίωμα στην προστασία της υγείας, αναφέρει ότι η εξέταση και ανίχνευση για κρούσματα κορωνοϊού, η φυσική αποστασιοποίηση και αυτοαπομόνωση, η παροχή κατάλληλων μασκών και απολυμαντικών, καθώς και η επιβολή καραντίνας και «περιορισμού» είναι μέτρα που πρέπει να σχεδιαστούν και να εφαρμοστούν λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις και τα σχετικά πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Επιτροπή αναφέρεται επίσης στην ανάγκη για διασφάλιση επαρκών πόρων για τη δημόσια υγεία, περιλαμβανομένης της έρευνας, της ανάπτυξης εμβολίων και της πρόληψης. Επισημαίνει επίσης μια σειρά άλλων κοινωνικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πλήττονται από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην υγεία και την ασφάλεια στην εργασία ή τα δικαιώματα των παιδιών και των ηλικιωμένων, στα οποία, όπως λέει, οι αρχές πρέπει να δώσουν προσοχή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Giuseppe Palmisano ανέφερε ότι θα εξεταστεί προσεκτικά η δράση που αναλαμβάνουν τα κράτη ως απάντηση στην πανδημία, σε σχέση και με τις υποχρεώσεις τους για κοινωνικά δικαιώματα. Για τον σκοπό αυτό ετοιμάζεται σχετικό ερωτηματολόγιο που θα σταλεί στα κράτη που συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, κατέληξε.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top