ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνέρχεται τη Δευτέρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τις οφειλές λατομείων

Συνέρχεται τη Δευτέρα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τις οφειλές λατομείων

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος θα συνέλθει μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα (27/4) για να συζητήσει το νομοσχέδιο για τις διευκολύνσεις πληρωμής των μισθωμάτων, ενοικίων και δικαιωμάτων στις λατομικές επιχειρήσεις ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αδάμος Αδάμου.

Η ώρα της τηλεδιάσκεψης ακόμα να διευθετηθεί διευκρίνισε ο κ. Αδάμου καθώς όπως είπε πρέπει να ρυθμιστεί η διαδικασία της τεχνολογικής υποστήριξης που απαιτείται για την τηλεδιάσκεψη.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 15 Απριλίου και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Γεωργίας με αίτημα να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος θα συζητήσει το νομοσχέδιο ώστε εφόσον η Ολομέλεια αποδεχτεί την ψηφοφορία με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος να έχει ενώπιον της τη θέση της αρμόδιας Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι με τον προωθούμενο νόμο παρέχεται η δυνατότητα στον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, να εκδίδει Διάταγμα στο οποίο θα προβλέπεται η παροχή των διευκολύνσεων στην καταβολή των τελών μισθωμάτων, ενοικίων και δικαιωμάτων προς την Κυβέρνηση από τις εταιρείες που ασκούν λατομευτικές εργασίες και εργασίες μεταλλείων.

Η εξουσία προς τον Υπουργείο για την παροχή των διευκολύνσεων ζητείται επειδή λόγων των συνθηκών που διαμορφώθηκαν με την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19 στην Κυπριακή Δημοκρατία, διαπιστώθηκαν άμεσες επιπτώσεις στη λατομική βιομηχανία του νησιού.

 

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top