ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Στη Νομική Υπηρεσία η… μπάλα για Μητροπολίτες Μόρφου και Τριμιθούντος

ΚΥΠΡΟΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Στη Νομική Υπηρεσία η… μπάλα για Μητροπολίτες Μόρφου και Τριμιθούντος

Ολοκληρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τους Μητροπολίτες Μόρφου και Τριμυθούντος.

Ως γνωστόν, διατάχθηκε έρευνα σε βάρος τους, καθώς θεωρήθηκε πως με τοποθετήσεις κι ενέργειές τους υποκίνησαν πρόσωπα για διάπραξη ποινικούς αδικήματος, δηλαδή την παρακοή των σχετικών διαταγμάτων στο πλαίσιο του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Για τον δε Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα, ο φάκελος της υπόθεσής του έχει συμπληρωθεί και η Αστυνομία θα είναι σε αναμονή για τις θέσεις της Νομικής Υπηρεσίας, σχετικά με την ποινική δίωξή του ή όχι.

Όσο για τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, ο φάκελος της υπόθεσής του αναμένεται να σχηματισθεί μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ αρχές της ερχόμενης αναμένεται να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, προ ημερών είχε αναφέρει ότι διερευνώνται και οι δύο περιπτώσεις. Είχε εξηγήσει πως από τις ενέργειες τους προέκυπταν ποινικά αδικήματα, κάνοντας λόγο για υποκίνηση στην διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Ο Μόρφου είχε χοροστατήσει λειτουργίας στο ναό των Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα.

Ο Τριμυθούντος σε προειδοποιήσεις της Αστυνομίας που του είχαν γίνει, απάντησε «ο καθένας την δουλειά του», σπάζοντας την επομένη την καραντίνα σε ναό στο Δάλι.

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top