ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Εξισορροπείται η κατάσταση στην Τουρκία

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Εξισορροπείται η κατάσταση στην Τουρκία

Συγκρατημένη αισιοδοξία δηλώνει ο Παγκόσμια Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την κατάσταση του κορωνοϊού στην Τουρκία αναφέροντας ότι ξεκίνησε η καθοδική πορεία στον αριθμό των κρουσμάτων και πως η κατάσταση άρχισε να εξισορροπείται χάρη στην έγκαιρη λήψη μέτρων στην χώρα.

Εκ μέρους του ΠΟΥ, η Κάθριν Σμόλγουντ δήλωσε στην τουρκική υπηρεσία του BBC ότι τα κρούσματα στην Τουρκία φτάνουν τα 100 χιλιάδες και την περασμένη βδομάδα η αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων ήταν 47% περίπου. “Βλέπουμε ότι εξακολουθεί να υπάρχει αύξηση σε ένα βαθμό”, ανέφερε. 

Πάντως ήδη ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών κέντρων ετοιμάζονται να ανοίξουν στις 8-15 Μαϊού σταδιακά. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου Αγοραπωλησιών και Επενδυτών δήλωσε πως “οι κανονισμοί και τα μέτρα υγιεινής θα είναι πολύ αυστηρά, θα μοιραστούν μάσκες, θα τηρούνται οι αποστάσεις”. Ανέφερε πως στόχος δεν είναι το κέρδος αλλά η διασφάλιση στην επιστροφή σιγά σιγά πίσω στην κανονική ζωή. Τα 436 εμπορικά κέντρα που υπάρχουν στην Τουρκία είναι κλειστά εδώ και πάνω από ένα μήνα. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αννίτα Δημητρίου: Γιατί έκανε πίσω για το 2028 - Όσα αποκάλυψε για την απόφαση της - «Η παράταξη είναι πάνω από πρόσωπα»

Αννίτα Δημητρίου: Γιατί έκανε πίσω για το 2028 - Όσα αποκάλυψε για την απόφαση της - «Η παράταξη είναι πάνω από πρόσωπα»

Την απόφασή της να αποσύρει την πρόθεσή της να διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028 εξήγησε η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου, σε δηλώσεις της στη εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1. 

BEST OF TOTHEMAONLINE