ΔΙΕΘΝΗ

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι πολύ εύθραυστη προειδοποιεί η Καγκελάριος Μέρκελ

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι πολύ εύθραυστη προειδοποιεί η Καγκελάριος Μέρκελ

Σε σημερινό της διάγγελμα της ενώπιον της ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου η Καγκελάριος Μέρκελ προειδοποίησε πως "όσο δεν υπάρχει εμβόλιο όλοι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό".

Όπως σημείωσε η Άγκελα Μέρκελ «δεν ζούμε την τελική φάση της πανδημίας, είμαστε ακόμη στην αρχή, δεν έχουμε καν φθάσει στην κορυφή του βουνού και για αυτό τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να είναι σημαντικό όπλο».

Η ίδια εξήγησε πως η απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα –κάτι πρωτοφανές για την μεταπολεμική Γερμανία- ήταν  η πιο δύσκολη απόφαση της πολιτικής της καριέρας ως Καγκελάριος. Και αυτό –γιατί όπως σημείωσε- «αφορούν στον πυρήνα της δημοκρατίας και τα βασικά δικαιώματα των πολιτών. Ήταν όμως απαραίτητα».

Η κα Μέρκελ επιτέθηκε και στις κυβερνήσεις ορισμένων κρατιδίων που προσπαθούν συνεχώς να διαφοροποιηθούν από τις συστάσεις της κεντρικής κυβέρνησης και να ανοίξουν το δικό τους δρόμο, λέγοντας πως η  κατάσταση αυτή της προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Πρόσθεσε δε ότι «για την ώρα έχουμε μια επιτυχία, η οποία είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Περπατάμε πάνω σε ένα λεπτό στρώμα πάγου, ενός πολύ λεπτού πάγου, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να σπάσει. Ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων και θυμάτων μπορεί να μας ξεγελάει, γιατί είναι ο αριθμός όσων μολύνθηκαν πριν από 10 με 12 ημέρες, δεν ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες εάν δεν τηρηθούν αυστηρά τα  μέτρα».

Αναφερόμενη στη γερμανική οικονομία είπε ότι δεν μπορεί τώρα να γίνει απολογισμός της ζημιάς, αυτό θα γίνει στο τέλος της πανδημίας, ενώ για την ΕΕ συμπλήρωσε πως «τώρα στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας η ΕΕ πρέπει να αποδείξει πως είναι ενωμένη, να αποδείξουμε την αλληλεγγύη μας. Η Ευρώπη δεν θα είναι Ευρώπη εάν δεν σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο στους δύσκολους καιρούς της ανάγκης».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top