ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

EUROCONTROL: Ζωτικής σημασίας για αερογραμμές τα συντονισμένα μέτρα για COVID19 από τα ευρωπαϊκά κράτη

EUROCONTROL: Ζωτικής σημασίας για αερογραμμές τα συντονισμένα μέτρα για COVID19 από τα ευρωπαϊκά κράτη

Συνολική απώλεια εσόδων περίπου 110 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020 θα έχουν αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια και παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας, σύμφωνα με τα σενάρια που έχει καταρτίσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (EUROCONTROL), ο οποίος τονίζει ότι η ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης των ευρωπαϊκών κρατών σε σχέση με τον COVID 19, όταν αρχίσουν οι πτήσεις, «είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η αναστάτωση και το κόστος της βιομηχανίας από την πανδημία».

Συνολικά, το σενάριο που προβλέπει τη λήψη "συντονισμένων μέτρων" από τα ευρωπαϊκά κράτη προβλέπει την απώλεια αεροπορικών πτήσεων σε ποσοστό 45% (5 εκατομμύρια) το 2020, ενώ το σενάριο των μη συντονισμένων μέτρων θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του 57% των πτήσεων (6,2 εκατομμύρια)

Συγκεκριμένα, το EUROCONTROL έχει καταρτίσει δύο σενάρια για να δείξει τον πιθανό αντίκτυπο από τον κορωνοϊό. Το σενάριο «Συντονισμένα μέτρα» από τα ευρωπαϊκά κράτη βασίζεται στο ότι υπάρχει κοινή προσέγγιση για τη θέσπιση επιχειρησιακών διαδικασιών σε σχέση με τον COVID 19 και την άρση των εθνικών περιορισμών. Αυτή είναι μια σημαντική απαίτηση τόσο των αεροπορικών εταιρειών όσο και των αεροδρομίων για στήριξη της ανάκαμψής τους.
 
Το άλλο σενάριο «Μη συντονισμένα μέτρα», το οποίο το  EUROCONTROL χαρακτηρίζει ιδιαίτερα δύσκολο για τις αερογραμμές, προβλέπει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να συμμορφωθούν με ένα σύνολο κανονισμών που αφορούν τον COVID 19 κατά την αναχώρηση των πτήσεων και ένα άλλο κατά την άφιξη μιας πτήσης σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.
 
Αναφέρει ότι τα σενάρια αυτά δεν αποτελούν εκτιμήσεις - εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από μεταβλητές, όπως η διάρκεια και το μέγεθος της πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, κάτι που δεν είναι σαφές και προσθέτει ότι τα σενάρια απεικονίζουν πώς μια μη συντονισμένη προσέγγιση θα παρεμποδίσει σημαντικά το ρυθμό ανάκαμψης της βιομηχανίας.
 
Σύμφωνα με το EUROCONTROL, μια συντονισμένη προσέγγιση προβλέπει μια ευρεία λειτουργία των αερογραμμών στα μέσα Ιουνίου, η οποία θα ενισχυθεί τον Ιούλιο. Εάν αυτό καθυστερήσει, τότε η πρόβλεψη απλώς μετακινείται από τον Ιούνιο στον Ιούλιο και ούτως κάθε εξής.
 
Το EUROCONTROL έχει λάβει υπόψη στα σενάρια του ότι η ενδοευρωπαϊκή αεροπορική κίνηση θα επιστρέψει πρώτη, με βάση την εμπειρία στην Κίνα (όπου περίπου το 40% των πτήσεων εσωτερικού εκτελούνται τώρα) και τις πρακτικές που συνεπάγονται. Έτσι, οι αρχικοί μήνες των δύο σεναρίων βασίζονται αποκλειστικά στην αύξηση της ενδοευρωπαϊκής κίνησης, προσθέτει.

Η ανάλυση λαμβάνει υπόψη τις απόψεις πολλών αρμόδιων οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των ICAO, IATA, ACI και του ΔΝΤ, καθώς και άμεσες επαφές με τους διευθύνοντες συμβούλους μεγάλων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top