ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πόσο μακριά είναι η 21η Μαΐου- «Η απειθαρχία φέρνει ξανά περιορισμούς»- Σαφή τα μηνύματα

ΚΥΠΡΟΣ: Πόσο μακριά είναι η 21η Μαΐου- «Η απειθαρχία φέρνει ξανά περιορισμούς»- Σαφή τα μηνύματα

«Σήμερα θα επαναλάβω με την ίδια επιμονή πως η απόσταση που μας απομένει, παραμένει δυστυχώς μεγάλη» ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης 28/4 ο Νίκος Αναστασιάδης αναλύοντας τις δύο πρώτες φάσεις της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

 

Ημερομηνία «ορόσημο» μπορεί να χαρακτηριστεί η 21 Μαΐου όπου και καταργούνται όλοι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ξεκινά δειλά-δειλά η επάνοδος στην (εν μέρει) κανονικότητα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας η όποια πρόοδος ή ο κίνδυνος οπισθοδρόμησης εξαρτάται από τη συμπεριφορά όλων και για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη 2η φάση της χαλάρωσης των μέτρων, θα πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα και συνέπεια αναφορικά με την τήρηση των μέτρων.

Άλλωστε σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νίκου Αναστασιάδη είναι αξιοθαύμαστη η υπομονή και η πειθαρχία των Κυπρίων σε μέτρα πρωτόγνωρα για πολίτες που από τη φύση τους έμαθαν να ζουν ελεύθεροι.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η 21η Μαΐου, μπορεί να είναι μόλις 22 μέρες μακριά, ωστόσο για να φτάσει αυτή η «μεγάλη Πέμπτη» θα πρέπει τις επόμενες βδομάδες, τα κρούσματα να παραμείνουν στα πλαίσια που οι αρμόδιοι θα χαρακτηρίζουν ως μια λογική συνέχεια, ώστε να δώσουν το πράσινο φως, για την 2η φάση χαλάρωσης και αυτό να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

«Από τις 4 Μαΐου γίνονται τα πρώτα δειλά βήματα εξόδου από τα καταφύγια μας. Αυτό δημιουργεί μια πρόσθετη ευθύνη. Οφείλουμε όλοι με τη συμπεριφορά μας να προστατεύσουμε, πέραν από τον εαυτό μας, τους αγαπημένους, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συμπολίτες μας» το ξεκάθαρο μήνυμα της Κυβέρνησης δια στόματος του Προέδρου.

Τυχόν παρεκκλίσεις ή απειθαρχία δεν θα μας οδηγήσει, όπως όλοι επιθυμούμε, στο επόμενο αλλά στο προηγούμενο στάδιο. Θα είναι μια οπισθοδρόμηση που κανένας  μα κανένας δεν επιθυμεί.

«Το άγνωστο της συμπεριφοράς του κορωνοϊού και η επιθετική φύση της ασθένειας δεν επιτρέπει, καμία πλάνη και κανένα εφησυχασμό» η χαρακτηριστική αναφορά του Νίκου Αναστασιάδη.

 

Στ. Στ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top