ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Πότε ανοίγουν καταστήματα, καφέ, σχολεία και πότε επιτρέπεται ο εκκλησιασμός και η πρόσβαση σε παραλίες

ΚΥΠΡΟΣ: Πότε ανοίγουν καταστήματα, καφέ, σχολεία και πότε επιτρέπεται ο εκκλησιασμός και η πρόσβαση σε παραλίες

Από τις 4 Μαΐου γίνονται τα πρώτα δειλά βήματα εξόδου από τα καταφύγια μας ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης 29/4 ο Νίκος Αναστασιάδης

Όπως σημείωσε «αυτό δημιουργεί μια πρόσθετη ευθύνη. Οφείλουμε όλοι με τη συμπεριφορά μας να προστατεύσουμε, πέραν από τον εαυτό μας, τους αγαπημένους, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συμπολίτες μας».

Διαβάστε πιο κάτω συνοπτικά τους βασικούς άξονες της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων

Από τις 4 Μαΐου επαναλειτουργούν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, πλην των εμπορικών κέντρων και πολυκαταστημάτων. Νοείται ότι η λειτουργία των καταστημάτων θα διέπεται  από τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας όπως θα καθοριστούν από τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας και Εργασίας.

Παράλληλα, επαναλειτουργεί και ο κατασκευαστικός τομέας, μαζί με όλες τις παρεμφερείς επιχειρήσεις που εξυπηρετούν λειτουργικά τον τομέα.

Αυξάνονται και τα sms για τις διακινήσεις των πολιτών σε 3. Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση νυχτερινών μετακινήσεων, αν και μεταφέρθηκε η απαγόρευση στις 10 το βράδυ, αντί για 9.

Επίσης επαναλειτουργούν οι λαϊκές αγορές, η πλανοδιοπώληση και τα παζαράκια, πάντοτε υπό τους όρους που θα περιλαμβάνουν οι σχετικές οδηγίες του Υπουργού Υγείας. Στη 1η φάση (4 Μαΐου) περιλαμβάνεται και το άνοιγμα ταξιδιωτικών γραφείων

Στις σχολικές μονάδες από τις 11 Μαΐου επιστέφουν οι τελειόφοιτοι ενώ μέχρι της πλήρους επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων θα συνεχίσει η τηλεκπαίδευση.

Από την 21η Μαΐου επαναλειτουργούν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής ενώ αίρονται όλοι ανεξαρτήτως οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

Επίσης επαναλειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης (καφέ, εστιατόρια κτλ) μόνο για εξωτερικούς χώρους, στη βάση αυστηρών πρωτοκόλλων που θα εκδώσει το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας.

Στην 2η φάση 21/5 εμπίπτουν και τα πρακτορεία στοιχημάτων.

Από την 1η Ιουνίου θα επιτρέπεται η λειτουργία και πρόσβαση στις οργανωμένες παραλίες, ενώ θα επιτρέπεται ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, νοουμένου ότι θα τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα υγειονομικής συμπεριφοράς όπως το Υπουργείο Υγείας θα καθορίσει.                                              

Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

Αν όλοι συμπεριφερθούμε με αίσθημα ευθύνης και επιδείξουμε την ίδια συνέπεια και σύνεση, δεν έχω αμφιβολία πως θα τα καταφέρουμε, κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top