ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνομοσπονδία Αναπήρων: Να λαμβάνονται υπόψη οι πολίτες που ζουν σε ιδρύματα

Συνομοσπονδία Αναπήρων: Να λαμβάνονται υπόψη οι πολίτες που ζουν σε ιδρύματα

Να λαμβάνονται υπόψη οι πολίτες που ζουν σε ιδρύματα, ζητά η ΚΥ.Σ.Ο.Α.

Η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥ.Σ.Ο.Α.) καλεί τις αρμόδιες Υπηρεσίες να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα και η διαχείριση που επιβάλλουν για προστασία από τον COVID-19 συνάδουν πλήρως με το διεθνές δίκαιο και να λαμβάνουν υπόψη τους πολίτες που ζουν σε ιδρύματα στην Κύπρο, καθώς οι πολίτες αυτοί αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους κακοποίησης, παραμέλησης, εγκατάλειψης, κοινωνικού αποκλεισμού και στέρησης της οικογένειας, όξυνσης των προβλημάτων υγείας και ψυχικής δυσφορίας.

Ειδικότερα, η ΚΥ.Σ.Ο.Α. επικεντρώνεται στα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της κοινωνικής μέριμνας, καθώς και στην απαίτηση για παροχή επαρκούς υποστήριξης στις οικογένειες και τους φροντιστές των πιο ευάλωτων συμπεριλαμβανομένων των ατόμων υψηλού κινδύνου όπως είναι οι πολίτες με αναπηρίες και οι οικογένειες τους.

Σύμφωνα με την ΚΥ.Σ.Ο.Α., πέραν από τις ανεπαρκείς υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτούς, περιλαμβανομένης της έλλειψης προσωπικού, της μη καταβολής οποιασδήποτε οικονομικής υποστήριξης από το κράτος το 2020, μετά και από τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που επέβαλε η κυβέρνηση είναι οι τελευταίοι που λαμβάνουν επαρκή, κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό για προστασία από τον COVID-19 τόσο των πολιτών με αναπηρίες που είναι έγκλειστοι, όσο και των φροντιστών και του άλλου προσωπικού που εργάζεται στα κέντρα αυτά.

Τα προβλήματα ιδρυματοποίησης, σημειώνει, συνεχώς επιδεινώνονται λόγω και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που λαμβάνονται διαρκούσης της πανδημίας και παιδιά, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης και πολίτες με αναπηρία και προβλήματα ψυχικής υγείας βρίσκονται αντιμέτωποι με παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους.

Δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται σε κοινές αξίες που περιλαμβάνουν το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, η ΚΥ.Σ.Ο.Α. καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινητοποιήσουν και να διαθέσουν κεφάλαια για την υποστήριξη του τομέα της κοινωνικής μέριμνας, εφαρμόζοντας, επιτέλους τις πρόνοιες της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες που κύρωσε η κυπριακή Δημοκρατία πριν από δέκα σχεδόν χρόνια.

Η ΚΥ.Σ.Ο.Α. υιοθετεί, τέλος, πλήρως τις δημοσιονομικές συστάσεις που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ομάδα Εμπειρογνωμόνων για τη Μετάβαση από την Ιδρυματική Φροντίδα στην Φροντίδα στην κοινότητα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top