Σε ισχύ το Παγκύπριο Σχέδιο Στειρώσεων αδέσποτων γάτων για το 2020

Σε ισχύ το Παγκύπριο Σχέδιο Στειρώσεων αδέσποτων γάτων για το 2020

Στη βάση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου για την Προστασία και Ευημερία των ζώων που εφαρμόζει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ανακοίνωσαν τον περασμένο Φεβρουάριο την έναρξη υλοποίησης του Παγκύπριου Σχεδίου Στειρώσεων Αδέσποτων Γάτων 2020, συνολικής δαπάνης ύψους 75.000 Ευρώ.

Πρόκειται για την τέταρτη στη σειρά χρονιά κατά την οποία εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο, με πολύ καλά αποτελέσματα.  Κατά τα προηγούμενα τρία έτη, στο πλαίσιο του Σχεδίου στειρώθηκαν 4.300 αδέσποτες γάτες.

Στο Σχέδιο συμμετέχουν οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Φιλοζωικές Οργανώσεις που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον καθώς και οι εγγεγραμμένοι Κτηνίατροι που διαθέτουν δεόντως εξοπλισμένες, από άποψης χειρουργείου και μετεγχειρητικής νοσηλείας των γάτων, κτηνιατρικές κλινικές. Η υλοποίηση του Σχεδίου πραγματοποιείται υπό την εποπτεία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.