ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Νέα μέτρα για τη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Νέα μέτρα για τη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα

Το τελευταίο πακέτο έκτακτων μέτρων για την περαιτέρω υποστήριξη των τομέων της γεωργίας και των τροφίμων που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, δημοσίευσε σήμερα η Κομισιόν.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της ιδιωτικής αποθεματοποίησης για τους τομείς των γαλακτοκομικών προϊόντων και του κρέατος, προσωρινή άδεια για οργανώσεις παραγωγών στους τομείς που επλήγησαν περισσότερο να εισαγάγουν μέτρα για την αγορά και ευελιξία στην εφαρμογή τομεακών προγραμμάτων στήριξης για φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο, μελισσοκομία και κρασί.

Επιπλέον, η Κομισιόν αποφάσισε να επιτρέψει στα Κράτη Μέλη να χρησιμοποιούν ταμεία αγροτικής ανάπτυξης για να αποζημιώσουν τους αγρότες και τις μικρές γεωργικές επιχειρήσεις τροφίμων για 5.000 και 50.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Ακόμη, σύμφωνα με δεύτερη έκθεση που δημοσίευσε η Κομισιόν, "τα μέτρα εμπορικής άμυνας της ΕΕ είναι αποτελεσματικά στη μείωση των αθέμιτων διεθνών εμπορικών πρακτικών". Συγκεκριμένα, οι δασμοί αντιντάμπινγκ ή κατά των επιδοτήσεων που επέβαλε η ΕΕ οδηγούν κατά μέσο όρο σε μείωση κατά 80% των αθέμιτων εισαγωγών, χωρίς να επηρεάζονται οι άλλες ξένες προμήθειες. Τα μέτρα της ΕΕ προστατεύουν επίσης 23.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από ό, τι πριν από ένα χρόνο, αναφέρει η έκθεση.

Τέλος, η σημερινή έκθεση υπογραμμίζει ιδίως το συνεχιζόμενο υψηλό επίπεδο δραστηριότητας εμπορικής άμυνας της ΕΕ, την αύξηση του αριθμού προστατευόμενων θέσεων εργασίας στην ΕΕ, τη διαρκή αποτελεσματικότητα των μέτρων εμπορικής άμυνας της ΕΕ στη μείωση των αθέμιτων εισαγωγών,  τη δράση για την αγορά χάλυβα της ΕΕ, καθώς και την ισχυρή άμυνα του εξωτερικού εμπορίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top