ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το ξεκαθάρισε για τα κονδύλια – Τι είπε για το αν μπορεί το κράτος να στηρίξει οικονομικά τα σωματεία

Το ξεκαθάρισε για τα κονδύλια – Τι είπε για το αν μπορεί το κράτος να στηρίξει οικονομικά τα σωματεία

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περί αθλητικών θεμάτων, Φοίβος Ζαχαριάδης.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

«Πριν από λίγες μέρες είχα στείλει ένα ερωτηματολόγιο προς όλες τις Ομοσπονδίες που αφορούσαν διοικητικές λειτουργίες, στήριξη αθλητών, σωματείων κλπ στον καιρό της πανδημίας. Αυτό απαντήθηκε και το έστειλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η μεγάλη ανησυχία των σωματείων, ήταν το κατά πόσο θα υπήρχαν περικοπές των κονδυλίων. Το μήνυμα που λάβαμε, είναι πως δεν θα γίνουν οποιεσδήποτε περικοπές και μάλιστα έστειλα και μία επιστολή χθες στο προεδρικό για μεταφορά κονδυλίων. Για παράδειγμα, μία Ομοσπονδία που είχε κονδύλι για να ένα ταξίδι στο εξωτερικό, θα πρέπει να μεταφερθεί στα θέματα ανάπτυξης. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε σύσκεψη στο προεδρικό με τον ΠτΔ και φορείς του αθλητισμού. Σε αυτή τη σύσκεψη, το πρώτο που έκανα ήταν να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τον τρόπο που αντιμετώπισε ως κυβέρνηση την πανδημία και εκ μέρους όλων των ομοσπονδιών οι αθλητές μας είχαν ακολουθήσει όλες τις οδηγίες του υπουργείου υγείας και οι ίδιοι βοήθησαν στο να παραμείνει ο κόσμος σπίτι μέσα από τις αναρτήσεις τους. Τώρα η προσοχή μας πρέπει να δοθεί στα παιδιά των ακαδημιών και των σωματείων και το πώς μπορούμε να τους φέρουμε πίσω. Εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα, αφού οι επαγγελματίες αθλητές θα επανέλθουν και πιστεύω σύντομα στην κανονικότητα τους, άρα το στοίχημα είναι τα παιδιά”.

Για το αν θα υπάρξει πρωτόκολλο για τις προπονήσεις: «Θα γίνει πρωτόκολλο από το Υπουργείο Υγείας και θα σταλεί στον ΚΟΑ και στα σωματεία. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι τα ατομικά αθλήματα σε ανοικτούς χώρους, πολύ πιο εύκολα μπορούν να διαχειριστούν. Τώρα στα ομαδικά αθλήματα, η οδηγία είναι για τις 18 Μαΐου. Στα ατομικά αθλήματα, ίσως έχουμε νέο διάταγμα που θα ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα. Τώρα για τα ομαδικά αθλήματα, μπορούν να υπάρξουν ομαδικές προπονήσεις, ακολουθώντας το πρωτόκολλο που θα βγει από το Υπουργείο Υγείας».

Για τις υποδομές που ήταν σε εξέλιξη: «Αυτό που ξέρω, είναι ότι θα προχωρήσει ο ΚΟΑ σε προσφορές για αλλαγή του τάπητα στο στίβο του ΓΣΠ. Είχε πολλά προβλήματα και οι αθλητές μας έκαναν παράπονα. Αυτό θα προχωρήσει άμεσα. Τώρα, στα άλλα θέματα περί υποδομών, θα προχωρήσουν, αλλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Το γήπεδο της Λεμεσού βεβαίως και θα συνεχίσει κανονικά».

Για το αν μπορεί το κράτος να στηρίξει επιπλέον τα σωματεία: «Η θέση του προέδρου ήταν ξεκάθαρη. Η απόφαση για το πρωτάθλημα είναι απόφαση της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και όχι του ιδίου. Δεν μπορεί να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας. Επιπλέον, είχα αναφέρει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το αν θα μπορούσαν οι Ομοσπονδίες να ενταχθούν στο γενικό σχέδιο για δανειοδότηση από την τράπεζα και εγγυητή την κυβέρνηση. Αυτό το δάνειο θα μπορεί η Ομοσπονδία να το λάβει και το ποσό θα είναι ισόποσο με την ετήσια χορηγία που λαμβάνει η κάθε Ομοσπονδία και θα αποπληρώνεται χαμηλότοκα σε 8-10 χρόνια, με δόσεις που θα αποκόπτονται από τις ετήσιες χορηγίες του κράτους. Ο ΠτΔ θα το εξετάσει και θα επανέλθει, αφού είδε την πρόταση με μεγάλο ενδιαφέρον. Το ποσό συνολικά θα είναι κοντά στα 8 εκατομμύρια και δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο, αλλά βέβαια θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές και εγκρίσεις από υπουργεία, βουλή κλπ”.

The post Το ξεκαθάρισε για τα κονδύλια – Τι είπε για το αν μπορεί το κράτος να στηρίξει οικονομικά τα σωματεία appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top