ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΤΚ: Μείωση 33% στην παραχώρηση νέας πίστωσης τον Μάρτιο εν μέσω μέτρων κατά κορωνοϊού

ΚΤΚ: Μείωση 33% στην παραχώρηση νέας πίστωσης τον Μάρτιο εν μέσω μέτρων κατά κορωνοϊού

Μείωση €65 εκατ. ή 33% παρουσίασε η παραχώρηση νέας πίστωσης στην οικονομία τον Μάρτιο, μήνα κατά τον οποίο ξεκίνησαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με την παραχώρηση καθαρών νέων δανείων να υποχωρεί στα €131 εκατ. από €196 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), τα συνολικά δάνεια που παραχωρήθηκαν τον Μάρτιο, τα οποία περιλαμβάνουν και χορηγήσεις που έτυχαν διαπραγμάτευσης, υποχώρησαν μόνο κατά €17 εκατ. καθώς παρατηρήθηκε εισροή νέων δανείων, τα οποία έτυχαν διαπραγμάτευσης στα δάνεια προς επιχειρήσεις άνω του €1 εκατ.

Ειδικότερα, τα καθαρά νέα καταναλωτικά δάνεια παρέμειναν περίπου αμετάβλητα τον Μάρτιο στα €12,5 εκατ. σε σύγκριση με €12,6 τον προηγούμενο μήνα. Τα δάνεια που έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης ανήλθαν σε €1,1 εκατ. από €2,2 τον Φεβρουάριο.

Τα καθαρά νέα δάνεια για αγορά κατοικίας υποχώρησαν στα €42,2 εκατ. τον Μάρτιο από €60,2 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα δάνεια που έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης υποχώρησαν στα €14,1 εκατ. από €19,5 τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, τα καθαρά νέα άλλα δάνεια ανήλθαν σε €12 εκατ. τον Μάρτιο από €19,5 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα δάνεια που έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης παρέμειναν αμετάβλητα στα €3,1 εκατ.

Τα επιχειρηματικά δάνεια μέχρι €1 εκατ. παρουσίασαν μικρή μείωση τον Μάρτιο, υποχωρώντας στα €23,8 εκατ. από €29,1 εκατ. τον προηγούμενο μήνα, με τα δάνεια που έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης να παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητα στα €7,1 εκατ. από €7,5 εκατ.

Τέλος τα καθαρά νέα επιχειρηματικά δάνεια άνω του €1 εκατ. υποχώρησαν στα €43,5 εκατ. τον Μάρτιο από €78 εκατ. τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, τα δάνεια τα οποία έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης αυξήθηκαν σημαντικά τον Μάρτιο και ανήλθαν στα €125,4 εκατ. από €70,7 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Μείωση για επιτόκια καταθέσεων νοικοκυριών, αμετάβλητα για εταιρικές καταθέσεις

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΤΚ, το επιτόκιο Μαρτίου για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά μειώθηκε στο 0,11%, σε σύγκριση με 0,14% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,10%.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top