Τζεντιλόνι: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Τζεντιλόνι: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Το ελληνικό χρέος παραμένει βιώσιμο, επιβεβαίωσε σήμερα ο Επίτροπος αρμόδιος για τα δημόσια οικονομικά Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε τα εξής:

"Η Ελλάδα θα απολαύσει την ίδια ευελιξία με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ. Επίσης, κατέστη σαφές από το ανακοινωθέν του Eurogroup τον Μάρτιο –και επιβεβαιώθηκε μία εβδομάδα μετά από το ECOFIN- ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί δεν μπορούν να επιτευχθούν. Πιστεύουμε ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο. Η Ελλάδα βγήκε με επιτυχία στις αγορές. Η δε συζήτηση για την αλλαγή χρήσης των SnP και ANFAs θα γίνει στο Eurogroup Ιουνίου».

Ο Επίτροπος τόνισε ότι στην πρόβλεψη έχουν συνυπολογιστεί μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ως τις 23 Απριλίου.

Σε σχέση με τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την μικρή χρονική επέκταση της προστασίας για την πρώτη κατοικία, ο Επίτροπος τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές από κοινού με τον ΕSM για συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE