ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Υπουργικό η διαφοροποιημένη πρόταση για κρατικές εγγυήσεις

Στο Υπουργικό η διαφοροποιημένη πρόταση για κρατικές εγγυήσεις

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί την Πέμπτη 07/05, το αναθεωρημένο σχέδιο παροχής κρατικών εγγυήσεων, το οποίο πλέον περιλαμβάνει και απευθείας χρηματοδότηση €100 εκατομμυρίων πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοεργοδοτουμένων, για ενίσχυση της ρευστότητάς τους εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Το νομοσχέδιο έχει υποστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για έγκρισή του από τη Βουλή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, από το νομοσχέδιο απαλείφεται η πρόνοια για επιδότηση επιτοκίων ύψους €300 εκατ., ενώ προνοείται πλέον εφάπαξ χρηματοδότηση πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων με ένα ποσό μέχρι €100 εκατομμύρια, αν και το ποσό παραμένει ακόμη ανοικτό και ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί. Το ποσό αυτό αναμένεται να καλύψει περίπου 34.000 επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στα υφιστάμενα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας.
 
Παράλληλα, το ποσό των κρατικών εγγυήσεων μειώνεται από τα €1,7 δισεκατομμύρια στα €1,5 δισ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αναλογία της κάλυψης του ρίσκου παραμένει στο 70% για το κράτος και στο 30% για τις τράπεζες για δανειοδότηση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ διαφοροποιείται στο 85%  - 15% αντίστοιχα σε περίπτωση δανειοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων (εργοδότηση 10 προσώπων και κάτω) και αυτοτελώς εργαζομένων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top