ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Πέμπτη 07/05

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Πέμπτη 07/05

Η επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων στα σχολεία από τις 21 Μαΐου και οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση αυτή, οι εξελίξεις γύρω από το θάνατο της 21χρονης Μαρίας στα Κλαυδιά μετά από πυροβολισμό του αδελφού της και η σημερινή σύσκεψη του Υπουργικού που θα συζητήσει τις κρατικές εγγυήσεις για βοήθεια στις επιχειρήσεις εξαιτίας των συνεπειών που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Μαθητές εναλλάξ στις τάξεις» και γράφει ότι στις 21 Μαΐου θα επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων και η φοίτηση θα γίνεται σε αίθουσες με μέχρι δώδεκα παιδιά καθώς οι μαθητές των τμημάτων θα χωριστούν σε δύο ομάδες. Αλλού, γράφει ότι η Εθνική Φρουρά διέψευσε το άλλοθι που επικαλέστηκε ο 23χρονος ύποπτος για τον φόνο, ότι η σφαίρα από όπλο G3 που έπληξε θανάσιμα την 21χρονη αδελφή του, προχθές στο σπίτι τους στα Κλαυδιά, είχε σχέση με προγραμματισμένη βολή στη μονάδα του όπου υπηρετεί ως έφεδρος. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο οδηγείται σήμερα το θέμα των κρατικών εγγυήσεων.

«Επιστροφή στις τάξεις με πολλά ερωτηματικά» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως με  πλάνο εκ περιτροπής διδασκαλίας επιστρέφουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων στις τάξεις τους την Πέμπτη 21 Mαΐου, με τον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου να τονίζει ότι θα εφαρμοστούν όσα επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ωστόσο, έντονες επιφυλάξεις εκφράζουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Αλλού, γράφει ότι νέο αίμα μπαίνει στα νοσοκομεία καθώς μελέτη κατέδειξε ότι τα νοσηλευτήρια χρειάζονται επιπλέον 156 νοσηλευτές. Σε άλλο θέμα, για την θάνατο της Μαρίας από πυροβολισμό, ο αδελφός της επιμένει πως ο πυροβολισμός προήλθε από ατύχημα.  
 
Κάτω από τον τίτλο «Αιφνιδίασε εκπαιδευτικούς» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα για την απόφαση της Κυβέρνησης για επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία στις 21 Μαΐου η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, ανησυχίες, ερωτήματα και προβληματισμούς από τους εκπαιδευτικούς φορείς που αντιλαμβάνονται το ρίσκο της επιστροφής δεκάδων χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Αλλού, γράφει ότι τρεις νέες σύγχρονες ακάτους θα αποκτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία, για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, για σκοπούς έρευνας-διάσωσης, αποστολές για λαθρομετανάστες και άλλα. Σε άλλο του θέμα για την τραγωδία στα Κλαυδιά, γράφει ότι φως στην τραγωδία αναμένεται από την επί τόπου αναπαράσταση σε συνδυασμό με τον βαλλιστικό έλεγχο του όπλου.
 
«Αυτοσχεδιασμοί για επιστροφή στα σχολεία» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει πως σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης για επιστροφή των παιδιών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στα σχολεία στις 21 Μαΐου, ενώ ήδη ομάδα πολιτών άρχισαν την συλλογή υπογραφών διαδικτυακά για να μην πάνε οι μαθητές στα σχολεία. Αλλού, γράφει ότι ανακρίβειες και ψέματα καταλογίζει το ΑΚΕΛ στην Κυβέρνηση για τον ισχυρισμό ότι δεν μπορεί να  γίνει επιδότηση ενοικίων γιατί δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι βαθιά ύφεση και αργή ανάκαμψη της οικονομίας για την Κύπρο λόγω κορωνοϊού, προβλέπει η Κομισιόν.
 
Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Τα σχολεία ανοίγουν ξανά στις 21 Μαΐου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση πήρε χθες την απόφαση για επιστροφή όλων των μαθητών από τις 21 Μαΐου και πως στις τάξεις ο αριθμός των παιδιών δεν θα υπερβαίνει τα 12 παιδιά. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Ζωολογικός Κήπος της Πάφου υποδέχθηκε χθες 2 κουτάβια λευκά λιονταράκια. Αλλού, γράφει ότι ανά το παγκόσμιο ξεπέρασαν τις 90 χιλιάδες οι λειτουργοί υγείας που νόσησαν από κορωνοϊό.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top