ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Υπόσχονται διακοπές σε «τιμές-πρόκληση» - Πόσα μπορεί να στοιχίσει διαμονή 5 ημερών σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων

ΚΥΠΡΟΣ: Υπόσχονται διακοπές σε «τιμές-πρόκληση» - Πόσα μπορεί να στοιχίσει διαμονή 5 ημερών σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων

Μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη θα είναι αυτή του 2021 για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου. Το νησί μας αν και αναδεικνύεται ως ένας «καλός μαθητής» αναφορικά με πανδημία και τις συνέπειες του κορωνοϊού θα έρθει αντιμέτωπο με την κρίση και στον τουρισμό.

Του Στέλιου Στυλιανού

Για το λόγο αυτό, οι ξενοδόχοι μέλη του ΠΑΣΥΞΕ, έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό τους, με τον Γενικό Διευθυντή του συνδέσμου Ζαχαρία Ιωαννίδη, μιλώντας στο ThemaOnline  να αναφέρει ότι έχουν έρθει σε επαφή με όλα τα μέλη τους και αναμένεται πριν τα τέλη Μαΐου να διαμορφωθεί σχετικός κατάλογος με τιμές, ιδιαίτερα ελκυστικές για εσωτερικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τον κύριο Ιωαννίδη, ήδη ξενοδόχοι, αν και σε μια περίοδο αβεβαιότητας, καθώς αεροπορικές εταιρίες δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιήσουν ταξίδια στην Κύπρο, έχουν ξεκινήσει προεργασία και στόχος είναι να μπορούν Κύπριοι να μείνουν στο νησί μας και να στηρίξουν έτσι επιχειρήσεις του τόπου σε αυτή τη δύσκολη φάση.

«Στόχος του ΠΑΣΥΞΕ είναι να καταφέρουμε, να διατηρήσουμε τις περισσότερες δυνατές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία» ανέφερε ο κύριος Ιωαννίδης και οι υπόλοιποι να μπορέσουν να ενταχθούν στα σχετικά σχέδια της Κυβέρνησης.

«Εκατό ξενοδοχεία σε όλη την Κύπρο, σε παράλιες ή υπαίθριες περιοχές θα καταρτίσουν κατάλογο για διακοπές για όλα τα βαλάντια» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, κάνοντας λόγο για τιμές που θα ξεκινούν από 20 ευρώ σε κάποια καταλύματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και υπάρχει σύμπνοια απόψεων γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα.

Πληροφορίες που φτάνουν στην ιστοσελίδα μας κάνουν λόγο για μια μείωση στις τιμές που μπορεί να αγγίξει και το 50%, ανάλογα πάντα και της χρονικής περιόδου (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο).

Αφήνοντας τους αριθμούς να μιλήσουν, θα μπορούσαμε με ένα πιθανό σενάριο να κάνουμε και μια εκτίμηση για μια ενδεικτική τιμή ζευγαριού που θα επιλέξει (λόγου χάρη) την πενθήμερη διαμονή τους σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Λεμεσό.

Ενώ την περσινή χρονιά θα πλήρωναν γύρω στα 180-200 ευρώ το δωμάτιο, η τιμή αυτή μπορεί να πέσει μέχρι τα 50-60 ευρώ το άτομο (δηλαδή 100-120 ευρώ) για τη διαμονή τους με πρωινό. Βέβαια μπορεί και το ξενοδοχείο, να προσφέρει κι άλλες παροχές στους επισκέπτες κάνοντας ακόμα πιο ελκυστική την προσφορά τους.

Με απλά λόγια, ένα ζευγάρι για 5 μέρες (4 διανυκτερεύσεις σε τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο στη Λεμεσό ή και στην Αγία Νάπα, Πάφο κτλ) θα κληθεί να καταβάλει 400-480 ευρώ σε σύγκριση με μια τιμή κοντά στα 800 για την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Καθοριστικές αναμένεται να είναι και οι αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων που φαίνεται πως προσανατολίζονται στο να στηρίξουν τον εσωτερικό τουρισμό, δίνοντας επιχορήγηση για διαμονή σε συγκεκριμένα καταλύματα, ενώ πολύ πιθανόν να υπάρξουν και συγκεκριμένα πακέτα «μικρών αποδράσεων (2-3) ημερών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top