ΔΙΕΘΝΗ

Πιο ευάλωτα στον κορωνοϊό τα μέλη εθνοτικών κοινοτήτων στη Βρετανία

Πιο ευάλωτα στον κορωνοϊό τα μέλη εθνοτικών κοινοτήτων στη Βρετανία

Οι μαύροι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έως και 4,3 φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από τον κορωνοϊό απ’ ό,τι οι Καυκάσιοι, σύμφωνα με ανάλυση των μέχρι τώρα δεδομένων από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

 

Τα μέλη άλλων εθνοτικών μειονοτήτων επίσης έχουν αυξημένο ρίσκο σε σχέση με τους λευκούς κατοίκους της χώρας.

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν καταγωγή από το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν διατρέχουν κίνδυνο θανάτου αυξημένο έως και κατά 3,6 φορές, ενώ οι ινδικής καταγωγής έως και κατά 2,7 φορές.

Τα μέλη της κινεζικής κοινότητας κινδυνεύουν έως και 1,9 φορές περισσότερο να καταλήξουν από τον κορωνοϊό.

Η ίδια ανάλυση δείχνει ότι οι θάνατοι από Covid-19 είναι διπλάσιοι στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας, περιοχές όπου συχνά ζουν μέλη εθνοτικών κοινοτήτων.

Ο επικεφαλής ανάλυσης δεδομένων υγείας στο ONS Νικ Στράιπ σχολίασε ότι υπάρχει μία πραγματικά ισχυρή κοινωνική χροιά στα διαφορετικά ποσοστά θνησιμότητας.

Σημείωσε πάντως ότι οι διάφορες στο ρίσκο για τις εθνοτικές κοινότητες αυξάνονται σημαντικά και λόγω της σύνθεσης των νοικοκυριών και άλλων παραγόντων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top