ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στις 40 χιλιάδες τα εργαστηριακά τεστ κορωνοϊού σε επιχειρήσεις και σχολεία

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στις 40 χιλιάδες τα εργαστηριακά τεστ κορωνοϊού σε επιχειρήσεις και σχολεία

Παράλληλα με το πρόγραμμα για εργαστηριακό έλεγχο 20 χιλιάδων εργαζόμενων στο λιανικό εμπόριο πράσινο άναψε το Υπουργικό και για τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου σε 20 χιλιάδες μαθητές και προσωπικό στις σχολικές μονάδες σε παγκύπρια βάση, στο πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση για την ενίσχυση του ελέγχου του γενικού πληθυσμού λόγω κορωνοϊού.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι "περίπου το ένα τρίτο των ελέγχων θα γίνει σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των σχολείων και τα άλλα δυο τρίτα στον μαθητικό πληθυσμό".
 
Για τους εκπαιδευτικούς και το άλλο προσωπικό των σχολικών μονάδων που θα υποβληθούν δειγματοληπτικά στην εξέταση, "θα γίνουν διευθετήσεις από τη διεύθυνση κάθε σχολείου προκειμένου να μεταβούν σε εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο.

Οι μαθητές και μαθήτριες που θα συμπεριλαμβάνονται στο δείγμα, κατόπιν έγκρισης των γονέων/κηδεμόνων τους, θα υποβάλλονται σε εξέταση στους σχολικούς χώρους από κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι στο πρόγραμμα για εργαστηριακό έλεγχο 20 χιλιάδων εργαζόμενων σε θέσεις εξυπηρέτησης κοινού  συμμετέχουν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά την 1η φάση της στρατηγικής της σταδιακής άρσης των περιορισμών.
 
Στο πρόγραμμα δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης οι εργαζόμενοι σε χώρους εστίασης που δεν ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή επαναλειτούργησαν για υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης, υπηρεσίες ταχείας εξυπηρέτησης από το παράθυρο και παραλαβής (delivery / drive-through / take-away).
 
Επιπρόσθετα με τα προγράμματα που υλοποιούνται στοχευμένα σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε καθημερινή βάση, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό και, κατ’ επέκταση, την απομόνωση των ατόμων αυτών, ώστε να περιοριστεί και η διασπορά του ιού στην κοινότητα.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στόχος όλων των προγραμμάτων είναι η ενίσχυση του ελέγχου στον γενικό πληθυσμό, έτσι ώστε να συλλεχθούν επαρκή επιδημιολογικά δεδομένα, για την ορθή αξιολόγηση της στρατηγικής για επάνοδο στην κανονικότητα και την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top