ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα - 1 νεκρός

ΕΛΛΑΔΑ: Ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα - 1 νεκρός

Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στην Ελλάδα ανεβάζοντας, έτσι, τον συνολικό αριθμό σε 148.

Σήμερα, το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.678 από την αρχή της πανδημίας. Το 56% αυτών είναι άνδρες, ενώ 603 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.340 αφορούν σε ήδη γνωστό κρούσμα κορωνοϊού.

Παράλληλα, 33 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι ενώ 85 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στις μελέτες που γίνονται αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Αναφέρθηκε σε μελέτη στις ΗΠΑ η οποία ανακάλυψε μια σημαντική μετάλλαξη και αξιολογήθηκε ως σημαντική από τον ΠΟΥ και έκανε λόγο για αντίστοιχες μεταλλάξεις που οδήγησαν στην εξαφάνιση του ιού SARS. «Προς το παρόν όμως δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα. Άλλη μελέτη είδε 200 μεταλλάξεις. Περισσότερες στις χώρες που κυκλοφορούσε περισσότερο ο ιός. Η επιδημία ξεκινά από πολλαπλά σημεία εισόδου, πολλούς ασθενείς κάπου, μηδέν σε κάθε χώρα. Ο ιός πχ. εισήλθε στη Βρετανία πολλές φορές ανεξάρτητα. Στο τέλος του 2019 αναδύθηκε ο ιός. Απίθανο ο κορωνοϊός να ήταν σε κυκλοφορία για πολύ πριν ανακαλυφθεί», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας και έκανε λόγο για επιβεβαίωση της άποψης ότι ο ιός δεν  μεταλλάσσεται πέραν του αναμενόμενου. «Δεν γίνεται πιο μεταδοτικός ή πιο επιθετικός. Σε κάποιες περιοχές του ιού μικρό ποσοστό μεταλλάξεων, αυτές οι περιοχές πρέπει να μελετηθούν περισσότερο», κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top