ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕIΑ: Ικανοποίηση από κ. Λούη - Εκ περιτροπής διαλείμματα και φαγητό από το σπίτι

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕIΑ: Ικανοποίηση από κ. Λούη - Εκ περιτροπής διαλείμματα και φαγητό από το σπίτι

Το θέμα της επιστροφής των τελειοφοίτων στα σχολεία μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην επικαιρότητα. Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με το Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης κύριο Κυπριανό Λούη, επιχειρώντας μια πρώτη σφυγμομέτρηση της πρώτης μέρας με τα μηνύματα που μας άφησε να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα ο κύριος Λούης δήλωσε αρχικά πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ένα ποσοστό της τάξεως του 95% των μαθητών επέστρεψαν κανονικά στις σχολικές αίθουσες ενώ και το ποσοστό που απείχε αφορά στη συντριπτική του πλειοψηφία ευπαθείς ομάδες. Στο ίδιο μοτίβο και οι εκπαιδευτικοί, τόνισε όμως πως περιμένει την επίσημη έκθεση αναφοράς.

Από οργανωτικής πλευράς έγιναν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις και τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ δε δίστασε να προσθέσει πως όλη η κινδυνολογία και οι φόβοι που εκφράστηκαν τις προηγούμενες μέρες μοιάζει να έχουν καταρριφθεί.

Η διδασκαλία εκκίνησε κανονικά ενώ εξήρε και την υπεύθυνη στάση των μαθητών που τήρησαν κατά γράμμα τους κανονισμούς και τις οδηγίες, ενώ πολλοί εξ’αυτών προσήλθαν στα σχολεία και με δικές τους μάσκες. Για τους φόβους συνάθροισης ιδιαίτερα κατά τα διαλείμματα ο κύριος Κυπριανός Λούης τόνισε πως ο σχεδιασμός και η ρύθμιση προϋπήρχε όμως το ακριβές πρόγραμμα αφέθηκε στη διακριτική ευχέρεια του κάθε σχολείου και με εκ περιτροπής εξόδους στο προαύλιο αποφεύχθηκε οποιοσδήποτε συνωστισμός.

Το μεγαλύτερο εκ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που τέθηκαν σε επαναλειτουργία δεν είχε περισσότερα από 5-6 τμήματα ενώ και στις τάξεις δεν υπήρχε αριθμός μαθητών που να ξεπερνά τους 9-10. Για τις καντίνες και κυλικεία ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης δήλωσε πως παρέμειναν κλειστά αφού δεν υπήρχε λόγος να προστεθεί ένας “έξτρα πονοκέφαλος” στην προσπάθεια να αποφευχθεί συνάθροιση γι’αυτό και είχαν ενημερωθεί όλοι οι τελειόφοιτοι να προσκομίσουν από το σπίτι τους σάντουιτς και νερό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top