ΔΙΕΘΝΗ

Στα 368 τα νέα κρούσματα στο Βέλγιο, 62 ακόμα θάνατοι σε 24 ώρες, ανοίγουν καταστήματα πλην εστίασης

Στα 368 τα νέα κρούσματα στο Βέλγιο, 62 ακόμα θάνατοι σε 24 ώρες, ανοίγουν καταστήματα πλην εστίασης

Σύνολο 368 νέα κρούσματα COVID19 και 62 θάνατοι από τη νόσο κατεγράφησαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ τη Δευτέρα (11/5) είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν για λειτουργία εκ νέου τα καταστήματα λιανικής, πλην της εστιάσης (μπαρ, καφέ, ρεστοράν), υπό περιορισμούς χωρητικότητας.

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, από τα νέα κρούσματα 199 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 131 στη Βαλλονία και 36 στις Βρυξέλλες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο κατοικίας των άλλων δύο περιπτώσεων. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού ανέρχεται σε 53.449.

Επιπλέον, η κατάσταση έχει ως εξής: Συνολικά 2.222 ασθενείς νοσηλεύονται επί του παρόντος σε νοσοκομεία. Υπήρχαν 60 νέες εισαγωγές τις τελευταίες 24 ώρες. Υπάρχουν συνολικά 478 ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αύξηση 2 ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες. 13.697 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσαν ότι έχουν θεραπευτεί από τις 15 Μαρτίου, αύξηση από 55 τις τελευταίες 24 ώρες.

Τέλος συνολικά αναφέρθηκαν 8.707 θάνατοι, 62 τις τελευταίες 24 ώρες. Από αυτούς τους 62, 35 άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο και 26 σε ένα κέντρο φροντίδας. Στην τελευταία ομάδα, το 73% επιβεβαιώθηκε από εργαστηριακή εξέταση COVID.

Από το σύνολο των 8 707 νεκρών, το 48% πέθανε στο νοσοκομείο, το 51% σε κέντρο φροντίδας κατοικιών, το 0,3% στο σπίτι και το 0,4% σε άλλο μέρος. Οι θάνατοι σε νοσοκομεία είναι όλα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι θάνατοι σε κέντρα φροντίδας είναι 21% επιβεβαιωμένα περισταστικά και 79% ύποπτα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top