ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Παραχωρήθηκαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα σε ορεινές κοινότητες

ΚΥΠΡΟΣ: Παραχωρήθηκαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα σε ορεινές κοινότητες

Εννέα πυροσβεστικά οχήματα που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στον στόλο του Τμήματος Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, θα παραχωρηθούν σε ορεινές κοινότητες και θα συνεχίσουν να είναι μάχιμα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς, βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου και κατόπιν πρότασης του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι "τα εννέα πυροσβεστικά οχήματα που θα αντικατασταθούν με νεότερου τύπου οχήματα, στο πλαίσιο αναβάθμισης του πυροσβεστικού στόλου του Τμήματος Δασών, δεν θα εκποιηθούν, όπως είναι η συνήθης πρακτική, αλλά θα παραχωρηθούν `κατά χάριν` σε κοινότητες που ζήτησαν να τα αξιοποιήσουν για την κατάσβεση πυρκαγιών".

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει την παραχώρηση οκτώ μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, μαζί με τον πυροσβεστικό τους εξοπλισμό, στα Κοινοτικά Συμβούλια Κυπερούντας, Ανδρολύκου, Αγίου Μάμαντος, Διερώνας, Σίμου, Νέου Χωριού Πάφου, Σπηλιών και Ασκά, καθώς και την παραχώρηση ενός μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, για αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή των κοινοτήτων και της Μητρόπολης, αντίστοιχα.

Τα οχήματα, τα οποία θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την προστασία των δασών και της υπαίθρου, θα στελεχώνονται από το προσωπικό των Κοινοτικών Συμβουλίων ή/και εθελοντές, μετά από εκπαίδευση που θα λάβουν ως προς τον χειρισμό τους από λειτουργούς του Τμήματος Δασών.  

Η ενίσχυση των πιο πάνω κοινοτήτων με πυροσβεστικά οχήματα, θα τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων τους, θα συμβάλει στην ετοιμότητά τους να αντιμετωπίζουν περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή τους.

Επιπρόσθετα, η συνέχιση της δράσης των παλαιότερων οχημάτων του Τμήματος Δασών στις ορεινές κοινότητες, ενισχύει την ασφάλεια των δασικών περιοχών και αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα στην ευρύτερη προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση για προστασία των δασών μας από τις πυρκαγιές. 

Το Τμήμα Δασών, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας, ανανέωσε τον στόλο του, αντικαθιστώντας τα πιο πάνω οχήματα με  21 νέα, σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα, εκ των οποίων τα οκτώ είναι μεγάλα και τα 13 μεσαίου τύπου. 

"Με τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο να βρίσκεται προ των πυλών, το Τμήμα Δασών δηλώνει έτοιμο και σε πλήρη εγρήγορση, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορέσουν να απολαύσουν τα δάση μας με ασφάλεια" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top