ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα για διάνοιξη οδοφραγμάτων ζητά από τους δύο ηγέτες η Δικοινοτική Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος»

Μέτρα για διάνοιξη οδοφραγμάτων ζητά από τους δύο ηγέτες η Δικοινοτική Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος»

Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος σε Κοινή Δήλωση των οργανώσεων που την συναποτελούν καλεί τους δύο ηγέτες να συνέλθουν άμεσα με τη συμμετοχή των εμπειρογνωμόνων και εξετάσουν τη συνολική εικόνα σε σχέση με την πανδημία και υιοθετήσουν αποτελεσματικά μέτρα και ελέγχους που θα επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση από τα οδοφράγματα.

«Καλούμε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να πάρουν άμεσα μέτρα για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, επιδεικνύοντας με το τρόπο αυτό την προσήλωση τους για περαιτέρω πρόοδο», αναφέρεται.

Ειλικρινής και καθημερινή συνεργασία και κοινή παρακολούθηση της εφαρμογής των μέτρων είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Προστίθεται ότι η κρίση λόγω πανδημίας έχει επιφέρει δραστική μείωση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς, επηρεάζοντας άμεσα την βιωσιμότητα των έργων ανάπτυξης αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ενόψει των εξελίξεων αυτών η πηγή της έντασης σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στη περιοχή μας περιορίζεται σημαντικά. Η κάπως παράδοξη αυτή εξέλιξη παρέχει τον απαραίτητο χώρο για ανανέωση της πρωτοβουλίας αξιοποίησης των θετικών αποτελεσμάτων του Κρανς Μοντάνα σε μια νέα προσπάθεια επίτευξης θετικής προόδου για επίλυση του Κυπριακού» συμπληρώνεται.

Εξάλλου, στην Κοινή Δήλωση αναφέρεται ότι και οι δυο πλευρές έχουν επεξεργαστεί οδικό χάρτη για σταδιακή μείωση των περιορισμών, ωστόσο «ούτε η μια ούτε η άλλη πλευρά έχει κάνει αναφορά στη διάνοιξη των οδοφραγμάτων». Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από τη διακίνηση δια μέσου των οδοφραγμάτων νοουμένου ότι θα εφαρμοστούν ανάλογα μέτρα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, λέει η Δικοινοτική Πρωτοβουλία «Ενωμένη Κύπρος».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top