ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Γ ΑΚΕΛ: Να δημιουργήσουμε θετικό κλίμα μέχρι να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις

Γ.Γ ΑΚΕΛ: Να δημιουργήσουμε θετικό κλίμα μέχρι να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις

Η ουσία του προβλήματος μας θα επιλυθεί μόνο αν επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε το διάστημα αυτό, με κινήσεις και ενέργειες οι οποίες θα δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ευχόμενος παράλληλα, ο νέος ηγέτης της τ/κ πλευράς να επιδιώκει ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και λύση.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο περιοδείας του σε εργοτάξια στη Λεμεσό, ο κ. Κυπριανού σχολίασε τις προκλήσεις της Τουρκίας λέγοντας ότι «ο κ. Ερντογάν εκτός από παράνομος σε ό,τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ είναι και απαράδεκτος και προκλητικός και αυτό θα πρέπει να καταγγέλλεται προς όλες τις κατευθύνσεις».

Την ίδια ώρα είπε ότι οι καταγγελίες δεν είναι αρκετές και δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα «όπως έχουμε διαπιστώσει στο παρελθόν» καθώς όπως είπε «μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο ψήφισμα, αλλά δεν λύεται η ουσία των προβλημάτων μας».

«Η ουσία των προβλημάτων μας θα επιλυθεί μόνο όταν αρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η οποία θα βασίζεται βέβαια στο συμφωνημένο πλαίσιο», ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.

Υπογράμμισε ακόμη πως το ΑΚΕΛ δεν κατηγορεί την Κυβέρνηση γιατί δεν επαναρχίζουν τώρα οι διαπραγματεύσεις, αφού όπως είπε «όλοι γνωρίζουμε πως μέχρι που να διεξαχθούν οι εκλογές στην τ/κ κοινότητα για την ανάδειξη του νέου ηγέτη, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις».

Ωστόσο, συνέχισε, όλο αυτό το διάστημα που μεσολαβεί θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε με κινήσεις και ενέργειες οι οποίες θα δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον, «έτσι ώστε αμέσως μετά τις εκλογές και με την ευχή ο νέος ηγέτης να προέρχεται από εκείνους που θέλουν και επιδιώκουν λύση στο Κυπριακό, να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις».

Κληθείς να σχολιάσει τη γενικότερη στάση της ΕΕ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως η Ευρώπη ουδέποτε επέδειξε σθεναρή στάση έναντι της Τουρκίας «για πολλούς και διάφορους λόγους».

«Είναι γι αυτό το λόγο που εμείς ως ΑΚΕΛ λέμε, όταν αξιολογούμε τα δεδομένα και διαμορφώνουμε θέσεις και απόψεις, πρέπει να συνυπολογίζουμε τα αντικειμενικά δεδομένα και όχι να λειτουργούμε με ευσεβοποθισμούς», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ.Κυπριανού.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top