ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με νέες προσλήψεις ενισχύθηκε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων

Με νέες προσλήψεις ενισχύθηκε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων

Με συνολικά 14 νέες προσλήψεις ενισχύεται η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, ενώ οι νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Δεκέλεια.

 
Σε γραπτή ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «με τις τελευταίες προσθήκες, τα μέλη της Αστυνομίας αυξάνονται συνολικά κατά 29 άτομα, αφού άλλα 15 νέα μέλη ορκίστηκαν μετά την αποφοίτησή τους τον Ιανουάριο. Οι νέοι αστυνομικοί, 11 Ελληνοκύπριοι και 3 Τουρκοκύπριοι, αρχίζουν τώρα δύο χρόνια έντονης εκπαίδευσης στον τομέα της επιβολής του νόμου».
 
Προστίθεται ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας Chris Eyre και του Διοικητή των Βάσεων, Υποστράτηγου Rob Thomson.
 
Ο κ. Eyre ανέφερε στους νεοσύλλεκτους ότι με την ένταξη τους στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, συμμετέχουν «σε έναν πολύ ειδικό Οργανισμό και σε ένα μοναδικό σημείο στην ιστορία μας. Ο COVID-19 άλλαξε τον κόσμο πιο γρήγορα και πληρέστερα από οποιονδήποτε πόλεμο, οποιαδήποτε οικονομική κρίση ή οποιαδήποτε φυσική καταστροφή».
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «η αστυνόμευση έχει επίσης αλλάξει. Ο θεμελιώδης ρόλος παραμένει η τήρηση του νόμου και η διατήρηση της ειρήνης, αλλά έχει προστεθεί η επιβολή των περιορισμών για να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του θανατηφόρου ιού»
 
Η Ανώτερη Υπαστυνόμος και υπεύθυνη του προσωπικού της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, Μαρία Αταλιώτη, «η οποία ηγήθηκε της διαδικασίας των προσλήψεων, εξήρε τις προσπάθειες των νέων αστυνομικών που πέρασαν από την ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Είναι εξαιρετικά δύσκολη και με προκλήσεις η διαδικασία, αλλά μας επιτρέπει να εντοπίσουμε και να προσλάβουμε τους καλύτερους και πιο κατάλληλους ανθρώπους για τη δουλειά» είπε.   
 
Από την πλευρά του ο ε/κ νεοσύλλεκτος αστυνομικός Θεοφάνος Οικονομίδου ηλικίας 27 ετών, από τη Λευκωσία ανέφερε ότι έχει «καταταγεί στην αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων επειδή ήταν ένας στόχος μου» και ήταν αποφασισμένος να τον πετύχει ενώ δήλωσε «πολύ ενθουσιασμένος και περήφανος» για την ευκαιρία που του δόθηκε να είναι μέλος της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων.
 
Εξάλλου ο τ/κ νεοσύλλεκτος αστυνομικός, Χαλίλ Χουρές, 30 ετών, επίσης από τη Λευκωσία, ανέφερε ότι εντάχθηκε στη Δύναμη «για την επιδίωξη μίας καλύτερης ζωής, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά», ενώ εξέφρασε ενθουσιασμό για το τι θα ακολουθήσει και για τα νέα πράγματα που θα μάθει στην πορεία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά τον τελευταίο γύρο προσλήψεων, ο συνολικός αριθμός των μελών της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων ανέρχεται στα 241 άτομα.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top