ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μικρή πρόοδος στις συνομιλίες για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

Βρετανία: Μικρή πρόοδος στις συνομιλίες για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

«Πολύ μικρή πρόοδος» σημειώθηκε στο νεότερο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ για την εμπορική συμφωνία μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στο τέλος του έτους, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της βρετανικής πλευρά Ντέιβιντ Φροστ.

Ο Βρετανός διπλωμάτης επέρριψε την ευθύνη στην ευρωπαϊκή πλευρά. Είπε ότι οι Βρυξέλλες επιθυμούν «να δεσμεύσουν» το Ηνωμένο Βασίλειο στους κοινοτικούς νόμους με μια σειρά «καινοφανών και μη ισορροπημένων» απαιτήσεων περί ισότιμου πεδίου ανταγωνισμού. 

Πρόσθεσε επίσης ότι η ΕΕ επιδιώκει πρόσβαση στα βρετανικά ύδατα για τους Ευρωπαίους αλιείς «με τρόπο που δε συνάδει με το μελλοντικό μας καθεστώς ως ένα ανεξάρτητο παράκτιο κράτος».

«Είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί η ΕΕ επιμένει σε μία ιδεοληπτική προσέγγιση που κάνει πιο δύσκολη την επίτευξη μίας αμοιβαία ωφέλιμης συμφωνίας. Χρειαζόμαστε πολύ μία αλλαγή στην προσέγγιση της ΕΕ για τον επόμενο γύρο που ξεκινά την 1η Ιουνίου. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να εργάζεται για να βρει μια συμφωνία και συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι πιθανή», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Φροστ.

Πρόσθεσε ότι η βρετανική πλευρά θα δημοσιοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα τα σχέδια των νομικών κειμένων για τη συμφωνία που προτείνει, ώστε τα κράτη μέλη και λοιποί ενδιαφερόμενοι παρατηρητές να μπορούν να δουν με λεπτομέρεια τη βρετανική προσέγγιση.

«Απογοητευτικές» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις αυτής της εβδομάδας ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top