ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ: «Διέκοψαν το πρωτάθλημα με 2 κρούσματα την ημέρα - Θα μας πάρει πολλά χρόνια πίσω αυτή η απόφαση»

ΝΕΟΦΥΤΙΔΗΣ: «Διέκοψαν το πρωτάθλημα με 2 κρούσματα την ημέρα - Θα μας πάρει πολλά χρόνια πίσω αυτή η απόφαση»

Μετά την απόφαση για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον εκτελεστικό Πρόεδρο του ΠΑΣΠ, κύριο Σπύρο Νεοφυτίδη.

Του Ανδρέα Κόκκινου 

Ο ίδιος δήλωσε στο ThemaOnline πως θεωρεί την απόφαση για διακοπή -τουλάχιστον- βεβιασμένη ενώ εξέφρασε την πραγματική του απορία αφού τα πρωταθλήματα ετοιμάζονται να επανεκκινήσουν σε χώρες με υπερπολλαπλάσια κρούσματα όμως η Κύπρος των 2 κρουσμάτων αποφάσισε διακοπή.

Τόνισε πως η απόφαση αυτή αναμένεται να μας πάρει πολλά χρόνια πίσω, αφού η αλλαγή στο πρόγραμμα και τη δομή αλλά και η προδιαγραφόμενη μείωση των αγώνων (αφού δε θα υπάρξουν πλέι-οφς) θα δημιουργήσει αλυσιδωτά προβλήματα.

Όσον αφορά την διαδικασία λήψης της απόφασης αυτό που ξενίζει -μεταξύ των όσων μας ανέφερε ο κύριος Νεοφυτίδης- είναι η αντίθεση που είχαν 2 εκ των 3 μελών της επιστημονικής ομάδας, με το 3ο μέλος της ομάδας και τον Υπουργό Υγείας. Συγκεκριμένα ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ μας εκμυστηρεύτηκε πως το επίμαχο ζήτημα (και μία από τις ελάχιστες αποκλίσεις του πρωτοκόλλου της ΚΟΠ με αυτό του Υπουργείου) αφορούσε τη διαδικασία που θα ακολουθείτο σε περίπτωση που εντοπιζόταν κρούσμα σε ομάδα.

Οι κύριοι Κωστρίκης και Καραγιάννης συμφωνούσαν με τα όσα έχουν συμφωνηθεί και σε άλλα προηγμένα πρωταθλήματα που θα επανεκκινήσουν, δηλαδή εάν κάποιος ποδοσφαιριστής βρεθεί θετικός θα απομονώνεται.

Το έτερο μέλος της επιστημονικής ομάδας και ο υπουργός Υγείας υποστήριζαν πως όσοι είχαν έρθει σε επαφή με το κρούσμα (μικρότερη απόσταση των δύο μέτρων και πάνω από 15’ λεπτά) θα έπρεπε να μπαίνουν σε καραντίνα κάτι που θα σήμαινε πως επηρεαζόταν ολόκληρη η ομάδα (ή ακόμα και οι αντίπαλοι).

Οι αποκλίσεις ήταν μικρές και το ζήτημα μπορούσε να επιλυθεί αλλά κάποιοι φαίνεται είχαν προαποφασίσει τη διακοπή. Υπήρχε εξάλλου όπως μας είπε και ο κύριος Νεοφυτίδης περίπου ακόμη ένας μήνας (14 Ιουνίου) μέχρι την επανέναρξη και μπορούσαν να βρεθούν λύσεις.

Τέλος, δήλωσε πως οι ποδοσφαιριστές και ολόκληρος ο ΠΑΣΠ ήθελαν να επιστρέψουν και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο γήπεδο ενώ τόνισε πως με τα όσα πρωτοφανή αποφασίστηκαν σήμερα από την ΚΟΠ αναμένει μέχρι το τέλος της ημέρας ανακοίνωση-επιστολή της FifPro που είναι η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαιριστών με πάνω από 65.000 μέλη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top