ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγάλη μείωση κρουσμάτων και θανάτων στο Βέλγιο

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγάλη μείωση κρουσμάτων και θανάτων στο Βέλγιο

Συνολικά 279 νέα κρούσματα του COVID19 εντοπίστηκαν στο Βέλγιο τις τελευταίες 24 ώρες, μετά από την πραγματοποίηση 13860 τεστ.

Από αυτά, 147 ασθενείς ζουν στη Φλάνδρα, 108 στη Βαλλονία και 22 στις Βρυξέλλες. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει πλέον τους 55.559.

Συνολικά 1.614 ασθενείς νοσηλεύονται επί του παρόντος σε νοσοκομεία. Υπήρξαν 43 νέες εισαγωγές τις τελευταίες 24 ώρες. Υπάρχουν συνολικά 342 ασθενείς σε εντατική θεραπεία, περαιτέρω μείωση 3 ασθενών τις τελευταίες 24 ώρες. Σύνολο 14.657 ασθενείς έχουν απολυθεί από το νοσοκομείο και έχουν θεραπευτεί από τις 15 Μαρτίου, από 27 στις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά αναφέρθηκαν 9 080 θάνατοι, 28 τις τελευταίες 24 ώρες. Από τους 28, 16 άτομα πέθαναν στο νοσοκομείο και 12 σε ένα κέντρο φροντίδας. Στην τελευταία ομάδα, το 75% επιβεβαιώθηκε από μια δοκιμή COVID.

Από τα 9.080 άτομα που πέθαναν, το 48% πέθανε στο νοσοκομείο, το 51% σε κέντρο φροντίδας, το 0,2% στο σπίτι και το 0,4% σε άλλο μέρος. Οι θάνατοι σε νοσοκομεία είναι όλα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Οι θάνατοι σε κέντρα φροντίδας κατοικιών επιβεβαιώνονται κατά 23% και αποτελούν ύποπτα περιστατικά κατά 77%.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE