ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο ΥΠΕΞ Πομπέο του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Τραμπ δηλώνει ότι ο ΥΠΕΞ Πομπέο του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας (18/05) πως ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο του ζήτησε να αποπέμψει τον γενικό επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υπεραμύνθηκε του δικαιώματός του να καθαιρέσει τον αξιωματούχο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ διέψευσε τις αναφορές ότι ο γενικός επιθεωρητής του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Στιβ Λίνικ αποπέμφθηκε επειδή ερευνούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πομπέο χρησιμοποιούσε κρατικούς υπαλλήλους για να του κάνουν διάφορα "θελήματα", όπως να βγάζουν βόλτα τον σκύλο του ή να παραλαμβάνουν τα ρούχα του από το καθαριστήριο.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε έκπληκτος που ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε ότι δεν προτίθεται να διερευνήσει τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της επανεξέτασης του υπουργείου στον χειρισμό του FBI της έρευνας για την ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016.

"Εξεπλάγην λίγο από αυτή την δήλωση", τόνισε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Μπαρ "πολύ έντιμο", λέγοντας πως θα αφήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει την όποια απόφαση.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διέψευσε ότι η αποπομπή του γενικού επιθεωρητή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Στιβ Λίνικ, συνδέεται με μια "πράξη αντιποίνων" επειδή ο τελευταίος είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του.

"Δεν είναι δυνατόν αυτή η απόφαση" για την απομάκρυνση του Λίνικ "να ήταν το αποτέλεσμα αντιποίνων", διαβεβαίωσε ο Πομπέο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Washington Post.

"Πολύ απλά, επειδή δεν γνώριζα" ότι γίνεται μια τέτοια έρευνα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, ο γενικός επιθεωρητής ερευνούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός χρησιμοποιούσε κρατικούς υπαλλήλους για να του κάνουν διάφορα "θελήματα", όπως να βγάζουν βόλτα τον σκύλο του ή να παραλαμβάνουν τα ρούχα του από το καθαριστήριο.

Όταν ρωτήθηκε από την Post ωστόσο ο Πομπέο απέφυγε να διευκρινίσει αν ζήτησε ποτέ από υπαλλήλους του υπουργείου να κάνουν τέτοιου είδους "θελήματα" για τον ίδιο ή για τη σύζυγό του.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top