ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΟΥΣΙΟΣ ΠΡΟΣ ΑΚΕΛ: ‘Κάποιοι κάνουν πανηγύρια στις πλάτες άλλων. Φοβούνται μην πετύχει πάλι ο Αναστασιάδης’ - Αρχές της εβδομάδας τα νέα μέτρα

ΚΟΥΣΙΟΣ ΠΡΟΣ ΑΚΕΛ: ‘Κάποιοι κάνουν πανηγύρια στις πλάτες άλλων. Φοβούνται μην πετύχει πάλι ο Αναστασιάδης’ - Αρχές της εβδομάδας τα νέα μέτρα

Απαντήσεις έδωσε στο Κρατικό Ραδιόφωνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος στις κατηγορίες του Βουλευτή του ΑΚΕΛ Άριστου Δαμιανού, για την συνολικότερη διαχείριση του νομοσχεδίου με τις κρατικές εγγυήσεις.

Σε ένα πρώτο επίπεδο, ο κ. Κούσιος τόνισε ότι εάν ήθελε η κυβέρνηση να βολέψει ημετέρους, θα έκανε και τους ανάλογους σχεδιασμούς. ‘Είναι πρόταση του ΑΚΕΛ να γίνει η διαχείρηση από την κυβέρνηση’, συμπλήρωσε.

Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο τι έπραξε η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε συναινετική λύση. ‘Εδώ και 2 μήνες εξηγούμε, υποχωρούμε, συμβιβαζόμαστε για να μπορέσουμε να έχουμε έστω την αναγκαία πλειοψηφία, για να δώσουμε οξυγόνο στην οικονομία’, είπε.

Επισήμανε ακόμη μερικές από τις υποχωρήσεις που έγιναν, όπως η μείωση του ποσού των κρατικών εγγυήσεων σε 1,5 δις, συζητώντας ακόμη και για 1 δις. Επί τούτου, κατηγόρησε το ΑΚΕΛ που μιλούσε για 750 εκατομμύρια.Επισης, μεταξύ άλλων, είπε για την αποδοχή του ποσού των 300 εκατομμυρίων ως εγγυήσεις για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζομένους και την συνεπακόλουθη μείωση του ποσού (200 εκ.) προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπου και απασχολείται η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων. Ακόμη, ανέφερε την αφαίρεση των εγγυήσεων στα επιτόκια, αλλά και την αποδοχή της εφάπαξ κρατικής στήριξης στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζομένους.

Θέλοντας να τονίσει την ανάγκη για κρατικές εγγυήσεις, είπε πως αυτά τα λεφτά δεν ανήκουν στο κράτος, τα έχουν οι τράπεζες στα θησαυροφυλάκιά τους. ‘Έπεισε η κυβέρνηση τις τράπεζες να τα διαθέσουν στην οικονομία και να κινδυνεύουν να χάσουν το ποσό που δεν είναι εγγυημένο εάν πάει κάτι στραβά’, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ολιγωρία, αναρωτώμενος ‘δεν είναι τραγικό μετά από 2 μήνες να μην ξέρουμε από τα πολιτικά κόμματα τι τροποποιήσεις θα προωθήσουν;’

Συνεχίζοντας, εξήρε τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις θυσίες του στην επανάκαμψη της οικονομίας, τόσο το 2013 όσο και στην παρούσα συγκυρία. ‘Μιλάμε για τον Πρόεδρο που πέτυχε το 2013 και τώρα δεν τον εμπιστευόμαστε. Μήπως είναι αυτό που απασχολεί τα κόμματα; Μήπως ο Αναστασιάδης πετύχει πάλι;’ ρώτησε.

Τώρα, αυτά τα λεφτά παραμένουν στις τράπεζες, δήλωσε, κάνοντας αναφορά και στους μικρομεσαίους που επίσης πλήττονται από την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις στα τραπεζικά δάνεια.

Προχωρώντας, ο κ. Κούσιος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επικριτικός, αναφέροντας ότι την ευθύνη στο τέλος θα την φέρει η κυβέρνηση, καθώς κάποιοι ‘κάνουν πανηγύρια στις πλάτες άλλων’.

Τέλος, ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση ‘θα φέρει πρόγραμμα και θα το παρουσιάσει την επόμενη βδομάδα. Υπάρχει ο σχεδιασμός, ξέρουμε την ουσία. Γίνονται λεπτομερώς οι σχεδιασμοί‘. Την ερχόμενη εβδομάδα νωρίς νωρίς, θα έχουμε νεότερα, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top