ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΑΚΕΛ: ‘Η κυβέρνηση λειτουργεί εκδικητικά’ - ‘Υπάρχουν χρήματα για να δοθούν άμεσα’

ΔΑΜΙΑΝΟΥ - ΑΚΕΛ: ‘Η κυβέρνηση λειτουργεί εκδικητικά’ - ‘Υπάρχουν χρήματα για να δοθούν άμεσα’

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση αντιπολίτευσης και κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, παρά την ανακοίνωση για απόσυρση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις στα τραπεζικά δάνεια.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί εκδικητικά, εκπέμποντας αλαζονεία και τιμωρώντας, στην ουσία, ακόμη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί στο εν λόγω νομοσχέδιο.

Μάλιστα, ο κ. Δαμιανού υποστηρίζει ότι ‘η δική μας επιμονή για έλεγχο, ενδεχομένως να οδήγησε στην απόσυρση του νομοσχεδίου‘. Πρόσθεσε δε ότι με τις πλειοψηφίας που διαμορφώνονταν θα εγκρίνονταν 3-4 τροπολογίες.

Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι όταν η κοινωνία βοεί για θέματα διαπλοκής, πρέπει να επιζητάς την διαφάνεια. Η κυβέρνηση, αντί να θέλει διαφάνεια για να καθαρίσει το όνομά της, δεν θέλει έλεγχο, συμπλήρωσε.

Αναρωτήθηκε, επίσης, εάν υπήρχε σχέδιο Β από πλευράς κυβέρνησης και γιατί δεν προωθήθηκε, αποφεύγοντας την σύγκρουση. Διεμήνυσε, όμως, πώς κανένα σχέδιο Β’ δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την έγκριση της Βουλής, εάν προνοεί κρατικές δαπάνες.

Επίσης, εξακολούθησε να κατηγορεί την κυβέρνηση για μη διαβούλευση σε ό,τι αφορά τις κρατικές εγγυήσεις. Επισήμανε παράλληλα ότι η βουλή ως νομοθετική εξουσία είναι εκλελεγμένη από τον λαό και αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας. ‘Υπάρχουν χρήματα για να δοθούν, δεν πρέπει να τιμωρηθεί ο κόσμος’, κατέληξε.

Τέλος, ο κ. Δαμιανού δήλωσε ότι ‘η Ε.Ε έχει καταλήξει στο ταμείο ανασυγκρότησης. Πρέπει να αντλήσουμε από αυτή την απόφαση όπως επίσης και από τις δυνατότητες που έχουν διαμορφωθεί στην κυπριακή οικονομία’.

Αναμένονται, μάλιστα, από το ΑΚΕΛ νεότερα σε ό,τι έχει γραφτεί για νέα μέτρα και την επιδότηση επιτοκίου. ‘Υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος και πρέπει να κινηθεί γρήγορα’, έκλεισε ο κ. Δαμιανού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top