ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Έληξε η σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα - Οι πρώτες πληροφορίες για ξενοδοχεία και πτήσεις

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Έληξε η σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα - Οι πρώτες πληροφορίες για ξενοδοχεία και πτήσεις

Έληξε η σύσκεψη μεταξύ της Επιδημιολογικής Ομάδας και του Προέδρου της Δημοκρατίας, λίγο πριν την μία το μεσημέρι.

Στην εν λόγω σύσκεψη παρευρέθηκαν και οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί Μεταφορών, Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας, Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, καθώς επίσης ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Οι πρώτες δηλώσεις - Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το πέρας της σύσκεψης δήλωσε πως άκουσε τις απόψεις των επιστημόνων για ποικίλα θέματα, που αφορούν τους σχεδιασμούς αυτούς, όπως είναι οι φάσεις για το άνοιγμα των αεροδρομίων, η κατηγοριοποίηση χωρών, ο καθορισμός κριτηρίων αλλά και προϋποθέσεων για κάθε κατηγορία, καθώς επίσης για τα μέτρα πρόληψης και υγειονομικής προστασίας.

Παράλληλα, σε σύντομες δηλώσεις προέβη και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, λέγοντας πως ο Πρόεδρος άκουσε τις απόψεις της επιστημονικής ομάδας και οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συγκληθεί μεθαύριο Παρασκευή (22/05).

Επιπρόσθετα, με δηλώσεις του στον Alpha, ο Δρ. Καραγιάννης έδωσε κάποιες πρώτες πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι. Όπως είπε, η συζήτηση είχε να κάνει με την τουριστική βιομηχανία και τα αεροδρόμια. 

Οι πρώτες πληροφορίες για λειτουργία ξενοδοχείων και αεροδρομίων

Ο Δρ. Καραγιάννης, έδωσε όμως και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Όπως είπε, τα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν σε κάποια φάση μέσα στον Ιούνιο. Αυτό που συζητήθηκε είναι κατά πόσον οι επαναπατρισθέντες θα μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά και για ποιές χώρες θα χρειάζεται τεστ πριν την είσοδο των πολιτών τους στη χώρα.

Μάλιστα, ο Δρ. Καραγιάννης είπε ότι ζητήθηκε από τον Υφυπουργό Τουρισμού να επιληφθούν, με τη συμβολή της Επιδημιολογικής Ομάδας, της επιδημιολογικής ανάλυσης από διάφορες χώρες, 20 στον αριθμό.

‘Για κάποιες χώρες δε θα χρειάζεται τεστ, εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε χώρες‘, δήλωσε χαρακτηρηστικά. Παράλληλα, για να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα σε σχέση με την επάνοδο του τουρισμού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι αποφάσεις των τουριστικών πρακτόρων και των αερογραμμών.

Είπε μάλιστα και για τη διαδικασία που θα τηρείται στα ξενοδοχεία. ‘Εάν και εφόσων στους κοινούς χώρους του ξενοδοχείου θα τηρούνται τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, η πιθανότητα διασποράς του ιού σε ανοιχτούς χώρους είναι περιορισμένη. Εάν κάποιο άτομο παρουσιάσει συμπτώματα θα μπορεί να μπει άμεσα σε ξενοδοχείο καραντίνας, στο οποίο θα είναι κλεισμένος σε δωμάτιο. Στο ξενοδοχείο που παρουσιάστηκε το κρούσμα θα γίνεται απολύμανση, αλλά δε θα μπαίνει σε καραντίνα, καθώς θα λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας’, συμπλήρωσε ο Δρ. Καραγιάννης.

Τέλος, αναφέρθηκε στα μπουφέ και στα μπαρ των ξενοδοχείων. Σε ό,τι αφορά το μπουφέ, πιθανότατα δε θα καταστεί δυνατή η λειτουργία τους. Για τα μπαρ, κάποιος μπορεί να παίρνει το ποτό του και να φεύγει.

Ενημέρωσε δε, ότι θα υπάρξουν οδηγοί εντός των ημερών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top