Υπηρεσία Καταναλωτή: Για να επιτραπεί η διάθεση μάσκας στην αγορά πρέπει να ικανοποιεί βασικές απαιτήσεις

Υπηρεσία Καταναλωτή: Για να επιτραπεί η διάθεση μάσκας στην αγορά πρέπει να ικανοποιεί βασικές απαιτήσεις

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή πληροφορεί τους εισαγωγείς/ εμπορευόμενους ότι οι μάσκες που μπορούν να διατίθενται στην αγορά πρέπει να ικανοποιούν μία από τις απαιτήσεις που περιγράφονται εδώ.

Οποιαδήποτε μάσκα προσομοιάζει με μάσκα, η οποία εμπίπτει σε μια από τις δύο πρώτες κατηγορίες (Μέσα Ατομικής Προστασίας ή Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός), σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στην τρίτη κατηγορία (υπόλοιπες μάσκες) με αυτοδήλωση του κατασκευαστή/εισαγωγέα/διανομέα.  Για να επιτραπεί η διάθεση της μάσκας στην αγορά, πρέπει η μάσκα απαραίτητα να ικανοποιεί τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας που καθορίζονται στην αντίστοιχη νομοθεσία που διέπει τη συγκεκριμένη κατηγορία μάσκας.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων: Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης - «Δεν κρατώ κακία σε κανένα - Δεν θα υπάρξει συμμετοχή στις Βουλευτικές»

«Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων: Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης - «Δεν κρατώ κακία σε κανένα - Δεν θα υπάρξει συμμετοχή στις Βουλευτικές»

«Έπεσε η αυλαία» σήμερα στην πολύκροτη ποινική υπόθεση για το πρόγραμμα για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών που συνδέεται με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, στη βάση και του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Μύρωνα Νικολάτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοίνωσε την απόφασή του για την αθώωση του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή και επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE