ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Ασγάτα

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝ: Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Ασγάτα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στην περιοχή «Πλατείες», της κοινότητας Ασγάτας ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι στις 14:00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή, με τα ισπανικά αεροσκάφη που εκτελούσαν εκπαιδευτική περιπολία σε σχηματισμό με το αεροπλάνο του Τμήματος Δασών να συνδράμουν στην κατάσβεσή της δέκα λεπτά, πριν φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 14:45 αφού έκαψε 1,5 δεκάριο με άγρια βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 9 άνδρες του Τμήματος Δασών με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά οχήματα, 8 άνδρες της Εθνικής Φρουράς και ένα ιδιωτικό digger.

Στην περιοχή παραμένουν επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών, για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE